CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Matolcsy: Ha én egyszer kinyitom a számat, zuhan a forint

2014. február 01. 03:21 - csú

Matolcsy György_2.PNGA régi kabaré szerint Pomócsi  (Salamon Béla) úgy kerülte el a vidéki kiküldetést, hogy főnökei előtt meglengette: mi lesz akkor "ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni...!" Mivel mindegyik főnökének volt valami a füle mögött, ezért Pomócsi  nem ment vidékre, maradt a fővárosban.

Az e heti kabaré szerint viszont Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke büszkén, öntudattal, minden előzetes figyelmeztetés nélkül kinyitotta a száját, és elkezdett beszélni a minden gazdasági alapot nélkülöző, további kamatcsökkentésről. Ennek következményét egyelőre a devizahitelesek kénytelenek elszenvedni, és azok, akik nyugati államokba akarnak utazni. Pénteken ugyanis egy svájci frankért már több mint 259 forintot, egy euróért pedig csaknem 312 forintot kellett fizetni (volt, amikor a 314 forintot is meghaladta az átváltási ár).

A történtek ellenére Pomócsihoz hasonlóan Matolcsy is maradhat Budapesten, ráadásul a Magyar Nemzeti Bank elnöki székében...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr475791901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása