CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

EL KELL MONDANIA!

2014. február 22. 09:29 - csú

Gyurcsany_Ferenc_2010_1.jpgHa úgy volt, ahogy az Alkotmányvédelmi Hivatal által tegnap nyilvánossá tett jelentések írják, abba bele kell borzongani. Alig foghatjuk fel – vagy úgy sem. Ha nem úgy volt, akkor végképp minden okunk megvan rá, hogy elveszettnek érezzük magunkat saját hazánkban - írja mai első oldalas Őszöd című szerkesztői jegyzetében a Népszabadság. A cikk szerzője így folytatja: 

Ha úgy volt, akkor az őszödi beszédet 2006 őszén nem ellopták, lehallgatták vagy éppen kiszivárogtatták, hanem balról egy hordóból rázúdították a nyilvánosságra. A titkosszolgálati jelentés, amelyet 2009-ben zártak le, kizárja a lehetőségét, hogy az MSZP-ből került ki a felvétel, és eljut odáig, hogy az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc tudtával és közreműködésével buktatták le az MSZP akkori elnökét, Gyurcsány Ferencet.

A cél az lett volna, hogy eltereljék a figyelmet a megszorító intézkedésekről, illetve érzékeltessék ezek okát. A jelentés szénfeketére satírozott sorokkal érzékeltetett hosszú láncot mutat be, amelyen a politikai döntés végigfutott, mígnem az utóbbi évtizedünket alapvetően átalakító folyamatot indított el. A baloldal azóta sem tud magához térni. A történet, amely a jelentésből kikerekedik, oly hibátlanul ostoba, viszont jól időzített, hogy gyanút is kelt.

Az még csak a nem e célra rendelt titkosszolgálatok választási ajándéka lenne a kormánynak, hogy mindezt a vizsgálat lezárulta után négy és fél évvel, de éppen az új kampányban terítik ki. Az egyetlen hivatkozott hiteles forrás, a jól azonosítható Guevara célszemély pedig történetesen már nem él. Ha azonban úgy volt, ahogy a jelentés írja, Gyurcsány Ferenc olyan dermesztő hibát követett el, amely megmagyarázza az utána következő összeomlást. Ha viszont nem, akkor ő következik. Többször jelezte, tudja, mi történt. El kell mondania.

Forrás: Népszabadság-nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr125826501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása