CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Összefogás után Kormányváltás

2014. március 06. 12:55 - csú

KORMÁNYVÁLTÁS.PNGEgy hónappal a választások előtt a baloldali pártok megváltoztatják az eddig használt nevüket: Összefogás helyett mostantól Kormányváltás névvel kampányolnak. A váltásra azért is van szükség, mert kiderült, hogy a Szepessy Zsolt-féle Összefogás Párt is országos listát tud állítani, és nem akarják, hogy a választók pusztán félreértésből rájuk ikszeljenek a baloldali pártok helyett. Szigetvári Viktor szerint nem tiltják meg az összefogás szó használatát, és amúgy is tervezték, hogy az utolsó hetekben nem ezzel a névvel kampányolnak.

Szerdán a Mandiner arról számolt be – a dead giveaway mikroblogon közzétett plakát alapján –, hogy az Összefogás nevét Kormányváltásra változtathatják, egyébként a Milla korábbi kérésének megfelelően. A nyilvánosságra került logó-terven a "Kormányváltás - esély mindenkinek" felirat látható. A Mandiner pedig kiszúrta, hogy az MSZP, a DK és az Együtt 2014 Facebook-profilján is lecserélték a március 15-i nagy, közös rendezvényüket hirdető képeket, ezekről  is eltűnt az "Összefogás 2014" logó.

Valóban lecserélik a baloldali ellenzéki pártok a közös szlogenjüket - erősítette meg Molnár Zsolt szocialista kampányfőnök az atv.hu-nak. Molnár hozzátette, az „Összefogás” kifejezés amúgy sem szerepelt volna a szavazólapon és már mindenkiben tudatosult, hogy létrejött az ellenzéki összefogás, ezért nem érdemes olyan szlogent használni a kampány finisében, ami egyébként egy másik párt neve, így a szavazáskor akár megtévesztő is lehet. A „Kormányváltás” lesz az új szlogen - tette hozzá Molnár Zsolt, az április 6-ai méteres szavazólapon így továbbra is csak az összefogásban részt vevő pártok nevei lesznek feltüntetve. (origo és nol.hu).

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915846075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása