CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán Viktor szerénysége és a nagymama kereke

2014. április 11. 04:24 - csú

Orbán a lesajnáló.PNG2014. április 6-án a választók többsége meg akart szabadulni Orbán Viktortól.

Orbán Viktor a választás utáni sajtókonferenciáján a 44 és fél-25 és fél arányú különbségre hivatkozva indokolatlannak nevezte a „technikai jellegű” kérdések kommentálását.

Nem érdemes felsorolni, hogy mi mindenért nem volt tisztességes ez a választás. Azt azonban érdemes leszögezni, hogy a 44,5:25,5 eredmény éppen az ellenkezőjét bizonyítja, mint amit Orbán állít: egyenlő feltételek mellett az ellenzék akár le is válthatta volna a kormányt. Értelmetlen a mostani százalékokat a korábbi választási modellbe helyezve azt bizonygatni, hogy úgy sem lett volna más az eredmény.

A mostani százalékok nyilvánvalóan nem így alakulnak, ha az állami tömegtájékoztatás közmédiaként viselkedik, és ugyanolyan keményen kezeli a hatalmon lévőket, mint az oda aspirálókat, ha a pártok legalább nagyjából ugyanannyit költhetnek, és még lehetne folytatni, mi minden alapozta meg a kormánypárt még csak nem is olyan nagyon fölényes győzelmét.

Orbán másik meghökkentően primitív érve a brit választási rendszerre vonatkozott: azzal 90-92 százalékos diadalt is arathatott volna. Persze. Ha a nagymamának kereke lenne, ő volna a 6-os villamos.

Ha csak egyéni körzetes rendszer van, mindenki eleve másként viselkedik, készül és kampányol. A baloldal például egy fillért sem költ Angyalföldön, a Fidesz meg nem veszteget egy szót sem Csornára. Ha pedig tisztán listás választásokat tartunk, akkor Orbán most kétségbeesett koalíciós tárgyalásokban lenne Vona Gáborral.
És itt értünk el az egyetlen igazsághoz, amiből ezentúl ki kell indulni:

2014. április 6-án a választók többsége meg akart szabadulni Orbán Viktortól.

A jövő megkezdődött.

HORVÁTH GÁBOR

Forrás:nol.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr346003874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása