CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nekik mindent lehet?

2014. július 23. 02:07 - csú

Mutyihoz.PNGAz Átlátszó arról ír, hogy veszélyeshulladék-exportban is utazott a Mol mögött üzletelő offshore cégháló: a Mol tízezernél is több tonnányi kőolajipari mellékterméket juttatott Ukrajnába a magyar EU-csatlakozás előtt. Egy ENSZ-jelentés szerint még az ukrán hatóságokat is megtévesztették. Az Átlátszó nyomozása szerint már ekkor is az Emfesz, az INA és a Mol Energiakereskedő ügyeiből ismerős offshore céghálót használták a legalitás határain mozgó ügyletek lebonyolítására.

Igazgató lett a riporthamisító
Igazgatói pozícióba került az MTVA-nál Papp Dániel, az elhíresült Cohn-Bendit-riport készítője, akit 2011-ben már felmentettek Lomnici Zoltán kitakarása miatt. Az MTVA most tartalomszolgáltatási igazgatónak nevezte ki Pappot, aki eddig a Közéleti és dokumentum-főszerkesztőségét vezette. Neve 2011 tavaszán lett ismert, amikor hamisan számolt be az európai zöldpárti Daniel Cohn-Bendit budapesti sajtótájékoztatójáról. A riportban azt sugallta, hogy az Orbán Viktort és a Fidesz alkotmányozását is bíráló EP-képviselő nem volt hajlandó válaszolni a pedofilvádakra, miközben kiderült, hogy igen. A HVG.hu kérdésére, hogy miért volt szükség erre a kinevezésre, az MTVA bicskanyitogató levéllel válaszolt.

Újabb területek Lázár alá és költözés
Mostantól Lázár János irányítja a KEHI-t – övé a postaügy és a fejlesztéspolitika is: a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítása alá tartozó újabb területekről a Magyar Közlöny friss száma számolt be. Orbán mintha már tényleg csak a focival lenne elfoglalva. Ugyanitt lehetett arról olvasni, hogy a miniszterelnök egyébként hűséges fegyverhordozójával együtt a Várba költözik: a Miniszterelnökség Központi Hivatala a Várba, a Színház utcába költözik a karmelita kolostor helyén átépülő irodákba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr846533819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása