CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi a nagyon nagy baj?

2014. augusztus 29. 03:45 - csú

A napokban Lázár János is megszólalt az L. Simon körüli közpénzek ügyében. Természetesen úgy látja, hogy szegény államtitkára (továbbá barátja és harcostársa) politikai lejáratókampány áldozata, azok bántják, akiknek nem jutott elég a közpénzekből, amelyek felett L. Simon diszponált.

Mert mi egyéb oka is lehetne a korrupciógyanús ügyek piszkálásának, mint az, ha kimaradunk belőlük? Hiszen mindenki korrupt, és ha valaki esetleg mégsem, ez csak azt jelenti, hogy nem fér hozzá. Ilyen a politika – zárja a szokásos fordulattal Lázár a Hír TV-nek adott nyilatkozatát. Hatalmi erőszak és korrupció, semmi egyéb.

Orbán-Lázát-Simon.PNGNem is csoda, ha a megvédett barát és harcostárs is megmondta úgy, ahogy van az ATV-nek: semmi baj sincsen azzal, ha az ő barátai, illetve azoknak az érdekeltségei jutnak állami pénzekhez. Azt nem tette hozzá ennyire egyértelműen, hogy az sem baj, ha a barátok barátai, volt munkatársai (egyik még egykori üzlettárs is) épp a szóban forgó barátok által vezetett állami cégektől kapják ezeknek a pénzeknek egy részét, meghívásos jellegű pályázatokon, ellenfelek nélkül, de nyugodtan hozzátehette volna.

Az pedig, hogy ez a bő félmilliárd forint kivétel nélkül olyan szervezeteken keresztül érkezett, amelyekkel L. Simonnak is volt dolga különböző vezető pozíciókban, nemhogy nem baj, de kimondottan példamutató. Mi az hogy, nagyon is! Még ennél is nagyszerűbb, hogy a barátokhoz kapcsolható szervezetek az esetek nagy részében nem az állami szervek által igényelt szolgáltatásokra kaptak megbízást, hanem saját ötleteik megvalósítására sikerült támogatást szerezniük. Mindez felette dicséretes, de mégis el kell mondani, hogy mi is akkor a baj ezzel és úgy általában.

A Nemzeti Kulturális Alap Színház és Táncművészeti Kollégiuma idén 285 millió forintból gazdálkodhat, ha minden jól megy és a zárolástól nagyvonalúan eltekintünk. Ezt tudva talán már nem túlzás bajnak nevezni, hogy egy éven belül pontosan ennyi támogatás érkezett az NKA-tól a barátok és a barátok barátai kiváló elképzeléseire.

A Holokauszt Emlékév keretéből – ezt főleg a Magyar Narancs cikkeiből tudjuk – több mint 100 millió forint került a hálózathoz, így szégyenkezve ugyan, de kénytelenek vagyunk igazat adni Novák Elődnek: az emlékév pénzein, bizony, holokausztbiznisz folyik, a barátok és barátaik holokauszt biznisze. És hogy még ez sem zavart senkit, az méltán nevezhető nagyon nagy bajnak. A legnagyobb baj azonban, hogy az egykor többre hivatott L. Simon László és társai komolyan és pironkodás nélkül azt hiszik, hogy ilyen a politika. Hogy tehát az, amit művelnek, politika volna és nem valami egészen más.

Vári György

Forrás: NOL.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr616646297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása