CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel fideszes városvezetői fizetni fognak! Fellebbezés nincs, így döntött a bíróság

2014. szeptember 24. 12:03 - csú

Borbély-Németh duó.pngAZ SZTK-TÓL, A CSEPELI BETEGEK ELLÁTÁSÁTÓL VONT MEG  SOK MILLIÓ FORINTOT A BORBÉLY-NÉMETH DUÓ?

A mai állás szerint 33 napirenddel zárja a négy éves ciklust a fideszes többségű képviselő-testület. A napirendek között fontos témák szerepelnek, így például:

>  a költségvetés módosítása, illetve az első féléves helyzetéről szóló beszámoló,

>  a szociális rászorultság alapján adható pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló rendelet 6. módosítása,

>  a városközpont területeinek városrehabilitációjával foglalkozó programok módosításai,

>  beszámolók a Polgármesteri Hivatal, a főépítészek négy éves tevékenységéről, a 2014/2015 ös nevelési év indításáról, stb.

A napirendek közül kettőt emelünk ki, mint az önkormányzati vezetés négyéves tevékenységének szerintünk jellemző példáit.

1)  A Kodex-Kontroll Kft-vel folyó per elvesztése miatt, most fizetnie kell Csepelnek. Az ügy hátterét érdemes elolvasni a csepel.hu-n található testületi ülések rovaton megjelentetett meghívóban. Már a cím is magáért beszél: „Javaslat a Kodex-Kontroll Kft. részére megítélt vállalkozói díj és egyéb költségek megfizetéséhez fedezet biztosítására” A cím mögött azonban sok töprengésre okot adó tény olvasható.

Még 2010. június elsején egy pályázattal kapcsolatos könyvvizsgálati feladatok elvégzése érdekében az előző önkormányzati vezetés szerződést kötött a céggel. A társaság a feladatot elvégezte, az új önkormányzati vezetés azonban nem volt hajlandó kifizetni. Perre mentek. Németh Szilárdék másodfokon is vesztettek. Fellebbezés nincs, fizetni kell, a testület elé kellett tárni, hogy jóváhagyja a fizetéshez szükséges fedezetet. A kamatokkal együtt 3,1 millió forintról van szó. Ismereteink szerint azonban nem ez az egyetlen per, amelyet vállalkozók azért indítottak, mert nem fizetett az önkormányzat. Talán majd egyszer ezek ismertetésére is sor kerülhet.

A kérdés nem az, hogy a fülkeforradalmi többség jóváhagyja-e a javaslatot. Fogadásunk van rá, hogy szó nélkül megszavazzák. Megszavazzák, s még csak kérdéseik sem lesznek. Nekünk viszont van. Ki volt az a jogász, aki javasolta a pereskedést? Még mindig az önkormányzat jogásza? Vagy csak azért indult a per, hogy ezzel is gyarapodjanak az előző önkormányzati vezetés lejáratását szolgáló vádpontok?  Németh Szilárd polgármester úr gyakorol-e önkritikát a holnapi testületi ülésen?

2)  A másik, tárgyalásra javasolt 26. napirend címe: „Beszámoló a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat 2010-2014. évben végzett tevékenységéről”. Vaskos, közel 200 oldalas dokumentum. Érdemes elolvasni, különösen a Borbély Lénárd polgármester által folytatott polgármesteri kampány tükrében. Borbély úr szerint ugyanis az elmúlt négy évben óriási sikereket értek el. Minden területen hallatlan fejlődés következett be, mindent megtettek a csepeliek szociális-és egészségügyi helyzetét javító intézményrendszerek fejlődése érdekében.

Akkor nézzük, a hazugságkampánynak ellentmondó előterjesztés lényegét:

> 2010-2013 között az SZTK költségvetési bevételei közel 40 százalékkal csökkentek. Ezen belül az önkormányzati támogatás mértéke 52 százalékkal!!!;

> míg 2010-ben beruházásra, felújításra, a tárgyi feltételek javítására összesen 171 milliót fordított az önkormányzat, most az SZTK vezetése által elkészített beszámolóból kiolvasható, hogy 2013-ban összesen 13 milliót!!! Kilencvenkét százalékos csökkentés, ami évekre visszaveti az intézményt.

Felháborító. Közben milliók folynak el választási kampányra, Borbély úr kampányleveleken „tájékozatja” a lakosságot munkájuk eredményeiről, mert „Csepel új utakon jár”. A csepelieket szolgáló egészségügyi intézményrendszer tönkretételének útján.

Kíváncsian várjuk a folytatást, a holnapi testületi ülést. Utána visszatérünk az ülésen elhangzottak ismertetésére, így a fenti témákkal kapcsolatos döntésekre is.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr306726959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyorgy Nagy 2014.09.24. 19:44:25

A csepelieknek elegevan a fideszes bagázsból és a " rezsicsökkentéseket " hazudó Német Szisziből! Csepelen a jelszó: Fidesz Sziszi takarodó !

csak egy néző 2014.09.24. 21:33:42

@Gyorgy Nagy:
Ne becézd ezt az ellengyógyszerész képű rezsirizsa rappert.

m.cdn.blog.hu/hi/hircsarda/image/rezsihunter.jpg

tomfree 2014.09.24. 23:22:02

"míg 2010-ben beruházásra, felújításra, a tárgyi feltételek javítására összesen 171 milliót fordított az önkormányzat, most az SZTK vezetése által elkészített beszámolóból kiolvasható, hogy 2013-ban összesen 13 milliót!!! Kilencvenkét százalékos csökkentés, ami évekre visszaveti az intézményt."
2010-ben újították fel az intézményt, jó hogy abban az évben ekkora volt a támogatási összeg. Minden évben nem lehet felújítani egy épületet, az baszna be ha minden évben ennyi lenne az összeg. Nézzétek meg azt is, hogy 2010 előtt milyen szerződést kötött a baloldali vezetés az SZTK felújítására. Lesz ám meglepetés. Ja, nem vagyok fideszes, de amit a baloldal művelt 16 évig itt az botrány volt. Remélem nem jöttök vissza.

gribi 2014.09.25. 08:27:38

Azt áruld el,ha ilyen okos vagy:Miért kellett bevezetni Pl a vérvételnél az időpont kérést?Miért nincs elég tű az injekciók beadásához?
Vagy miért kellet a sok román szemétnek Magyar állampolgárságot adni,és a mi pénzünkből őket támogatni.
Ki világosította őket fel,hogyan lehet 8 általános nélkül jogosítványt szerezni?Ki ajánlotta nekik a tolmácsokat?Még tudnám sorolni amit ez a fideszes csürhe elkövetett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.09.25. 09:24:22

és ez, hogy hogy nem országos hír?!
süti beállítások módosítása