CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Somfai Péter: Győztünk!

2014. október 14. 11:51 - csú

Somfai Péter-2-255_1.pngNézem a választási eredmények kihirdetése után készült fotókat. Minden megszólaló pártvezér keze a magasban és mosolyogva közli a tisztelt választókkal, hogy a pártja győzött.

Talán csak Orbánnak lett volna szabad magasba lendítenie a karjait, mert a Fidesz megint tarolt. Még a voksolás előtt "rebellis városnak" vélt Budapesten sem történt földindulás.

Bokros is elégedetten állt a nyilvánosság elé, a besöpört 36 százaléknyi szavazatát úgy értékelte, mintha az a pártjának, a MoMának szólna. Lelkesedésében a mögötte álló, néhány tucat tagot számláló pártját országos tényezővé emelte. Csak azt felejtette el, hogy akik a fővárosban nem Tarlóst akarták ismét a város élén látni, kénytelen-kelletlen ő rá adták a szavazatukat.

A szocialistáknál a szegedi Botka Lászlónak joga volt felemelt kezekkel ünnepelni a győzelmét, mert valóban rászolgált az elismerésre. Igaz, néhányan, mint például az angyalföldi Tóth József, a tarjáni Dóra Ottó is mellé állhatott volna, de úgy általában a Jókai utcában ez kissé visszatetsző lenne. Mert komoly vereséget szenvedett a párt, nemcsak a Fidesztől, hanem minden megyében a Jobbik is maga mögé utasította. A pártelnök mégis azt mondta: győztek, mert jobbak lettek a DK-nál és az Együtt-PM-nél. Szerény vigasz. Azt is hallhattuk az MSZP-s politikusoktól, hogy a Fidesz győzelmét mindenki hónapokkal ezelőtt elkönyvelte. 

Az LMP-s Schiffer András legszívesebben ugrált volna örömében a pártja által elért siker láttán, mert ugyan a közelébe sem jutottak egyetlen polgármesteri széknek, de az ő érdemük, hogy "Budapesten többen voksoltak mint az EP választáson". Vigasztalódhatnak egy szerény helyben a fővárosi közgyűlésben.

Vona Gábor karja is a magasban, bár talán elegendő lett volna úgy mellmagasságig emelnie, de a szerénység a Jobbiknak sem az erénye. Jóval kevesebb polgármesteri széket nyertek el, mint amire számítottak, de még így is többet, mint amennyit egy demokratikus országban a szélsőjobbos párt megszerezhetne. Vona is felvette már a messzelátóját és azt nyilatkozta, 2018-ra figyelnek, a kormányzásra készülnek, hiszen akkor ők lesznek majd a Fidesz kihívói.

Szigetvári Viktor a baloldali bűnbak. Az Együtt-PM gyakorlatilag csak Karácsony Gergely zuglói győzelmével ért el említésre méltó eredményt, de aki csak él és mozog, most őt okolja a baloldal leszerepléséért. Még Gyurcsány is felemelt karokkal ünnepel, mondván, hogy pártja ezzel a választási "sikerrel" felküzdötte magát a négy országos párt sorába.

Summa summárum: győztek az ellenzéki pártok. Csak az a baj, hogy mi, baloldali választók megint veszítettünk.

Somfai Péter 

NÉPSZAVA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr296789677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása