CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vida elismerte! - A kormány hazudott

2014. november 05. 09:29 - csú

Vida Ildikó -NAV.vezér.PNGAz adóhatóság (NAV) elnöke kitálalt, legalábbis részben...

Vida Ildikó (képünkön), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke beismerte, hogy azok közé tartozik, akiknek megtiltották, hogy az Amerikai Egyesült Államokba beutazzanak. Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott interjút.

A NAV elnöke arról is beszélt az interjúban, hogy a kormány illetékesének jelezte a kitiltás tényét, vagyis a kormány tudott az egész ügyről.

Vida az eljárást - amely őt az ötvenes évek koncepciós pereire emlékezteti - példátlannak nevezte az interjúban. Szerinte aljas támadás célpontjává vált, mert soha semmilyen korrupciós ügynek nem volt részese. Lemondani nem fog, mert az olyan, mintha beismerné a vádakat - jelentette ki.

Vida Ildikót levélben értesítették, hogy belépése a "nemkívánatos" az Egyesült Államokba. 

"Pár sorban az írták, hogy a belépésem az Egyesült Államokba nemkívánatosnak minősül. Egy elnöki nyilatkozatra hivatkoztak, amelyikben van egy passzus, miszerint felfüggeszthetik a belépési jogát annak, aki korrupcióban érintett, vagy abból hasznot húz."

Az elnök azt is megerősítette, hogy több kollégája is érintett az ügyben, de őket nem nevezte meg.

Arra a kérdésre, hogy miért támadták meg, Vida Ildikó a következőket válaszolta:

"Ez számomra is érthetetlen, nagyon sokáig gondolkodtam ezen, kerestem az okokat. Az én lelkiismeretem tiszta, és abban is biztos vagyok, hogy a munkatársaim, akik évtizedek óta ott dolgoznak, szintén mindig a legjobb tudásuk szerint és tisztességesen jártak el. Nem tudom. Vannak vizsgálataink, amelyek olyan érdekcsoportok körül folytak és folynak napjainkban is, amelyek könnyen kapcsolatot teremthetnek az amerikai nagykövetséggel. Az is elképzelhető, hogy külső személyek, minden alap nélkül bár, de ránk hivatkoznak egyes esetekben, és ez ellen szinte lehetetlen védekezni. Mégis, nem gondolható ép ésszel, hogy ezeknek ilyen következményei lehetnek."

A Magyar Nemzet újságírója is érezte, hogy a Horváth András által bejelentett áfacsalási botrányra azért rá kellene kérdezni. Vida Ildikó az adóhatóság egynapos vizsgálatának aránytalan rövidségére vonatkozó kérdésre azt mondta: "pontosan annyi időt szántunk rá, amennyi szükséges volt".

A teljes cikket itt olvashatja!

Forrás: Magyar Nemzet (mno.hu) és nepszava.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr296865945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása