CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit hallgatnak el Csepel fideszes vezetői? Mi van a Városgazda Zrt-nél?

2015. január 15. 05:51 - csú

borbely-nemeth_tuzoltok-654.pngTűzoltás vagy rohammunka megy a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban? A lényeges információk megosztására nem tartja méltónak a csepelieket Németh Szilárd korábbi és Borbély Lénárd jelenlegi polgármester? A hallgatással és a sisakkal védik magukat? Mitől? Kitől?

A múlt évi utolsó képviselő-testületi ülésen villámgyorsan - úgynevezett sürgősségi előterjesztéssel - szavaztatott meg Borbély Lénárd polgármester egy sor fontos javaslatot. Így például nagyon sürgős és nagyon furcsa volt a Csepel Városgazda Zrt vezetőjének menesztése, a szervezet szaporítása. Január 5-i határidőt tűztek ki az új Városgazda-vezérigazgató beiktatására. Ma már jócskán túl vagyunk a megadott határidőn, de Csepel fideszes városvezetői egy szót sem szólnak a változásokról. Decemberben sem voltak bőbeszédűek. ismét pótoljuk az információkat:

>  november 27-én(!) jóváhagyták Werner Péter vezérigazgató október 1-december 31 közötti időszakra szóló prémiumfeladatait, most, december 16-án úgy döntöttek, hogy már el is végezte, ezért a háromhavi bérének megfelelő prémiumot, 1,7 millió forintot december 22-ig, hogy megvehesse a karácsonyi ajándékokat, ki is fizetik részére. Fantasztikus! A vezérigazgató december 16. előtt alig három héttel tudta meg, hogy mit kellett volna csinálnia október 1-től, s az év végéig szóló feladatot december 16-ig már abszolválta is. (Egyébként október 10-én kifizették részére az év első kilenc hónapjára járó, kilenc havi bérének megfelelő 5,2 millió forint prémiumot is); 

> Werner úr annyira jól dolgozott, hogy elhatározták,  „közös megegyezéssel”, 2015. január 5-i hatállyal meg is válnak tőle, annak ellenére, hogy szeptember 25-én még 2019-ig bízták meg a gazdasági társaság vezérigazgatói feladatainak ellátásával. Természetesen kifizetik az egy hónapra jutó átlagkeresetét és 35 nap felmondási időre eső munkabérét is;

> megválasztották a Csepeli Városgazda Zrt. új vezérigazgatóját, Pintér István személyében, a 2019. október 30-ig tartó időszakra, 850.000 Ft/hó személyi alapbérrel, 50 %-os prémiummal;

> majd rögtön ketté is választották az önkormányzat egyszemélyes gazdasági társaságát, csökkentették a frissiben megválasztott vezérigazgató feladatait. Megmaradt a Csepeli Városgazda Zrt, immár Pintér István vezetése alatt, a Városfejlesztési Osztályból önálló Kft-t hoztak létre, Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. néven, 30 milliós törzstőkével. Van pénz. A cég ügyvezetője, Süle László Csaba lett, havi 850.000 Ft személyi alapbérrel és éves alapbére 50 %-ának megfelelő „teljesítménybérrel”. Süle úr egyébként korábban Németh Szilárd csatornázással kapcsolatos „polgármesteri megbízott”-jaként (csepel.hu, közmeghallgatási jegyzőkönyv, 2013. február 20.), később a Budapesti Városfejlesztési és Városrehabilitációs Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági elnökeként is (www.bpv3.hu) tevékenykedett.

Borbély Lénárd polgármester mint Németh Szilárd városházi örökségének gazdája és  Ábel Attila alpolgármester, a helyi kommunkikáció és  papagájkommandó vezetője, A csepeli fideszes vezetés szócsövei ezekről a tényekről egy szót sem szóltak eddig. Vajon mit akarnak eltitkolni még?

VOX és LUX

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr497066325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása