CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kifliből bumerángot?

2015. január 23. 04:08 - csú

rogan_duhos_kerettel-264.pngAhol nincs szabad piac, ott nem létezhet demokrácia. Most lehet csak igazán látni, mekkora Döbrögivé hízta ki magát Rogán Antal, aki az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökeként "invitálná" magához a pékszövetség vezetőit, hogy nyájasan érdeklődjön tőlük: Ugyan már, a benzinárak csökkenése miért nem jelentkezik a péktermékek árában?

Ha én érdekképviselet lennék és túltenném magam azon, hogy mi a fene keresnivalóm a Parlamentben, amikor sem turista, sem tárgyalófél nem vagyok, akkor azt kérdezném Rogántól először: mi köze van neki a kifli-árakhoz? Vagy, ha már úgy gondolja, hogy van, akkor példának okáért, rendelje magához Tarlós István főpolgármestert, és kérdezze meg tőle, miért nem csökkennek a hatósági taxi-árak, ha már ilyen olcsó a benzin.

A kifli-árak iránti friss érdeklődését a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Hírlap másfél oldalas interjújának utolsó 14 sorában fejtette ki, válaszul arra a csalafinta kérdésre, mit is tud valójában korrigálni a piac, különös tekintettel a benzinárra. A válaszból láthatjuk, milyen nyomorult helyzetbe taszajtotta a kormányzat a szabad piacot, amelybe egy frakcióvezető megint beleturkálhat.

Ám, ha ebből az utolsó 14 sorból olvassuk vissza az interjú egészét, azt is láthatjuk, hogy az része annak a kommunikációs offenzívának, amelyet pártunk és kormányunk népszerűségvesztése okán maga a kormányfő gyakorol lelkesen. Rogánnak pedig nem csak hívő vazalluslelke diktálhatta a csatlakozást az ő főnökéhez, hanem az is, hogy lassan ráégnek a belvárosi ingatlanügyek. Olyan foxi-makacssággal ráncigálja őt Juhász Péter, hogy főügyész legyen a talpán, aki kimenti végül az eb fogai közül. Rogán alighanem felmérte a mind növekvő veszélyt, s pontosan tudhatja, hogy a kormányfő akkor sem áll ki senki mellett, amikor "szólongatják egymást az urak", nemhogy bárkit is maga húzzon ki a lábtörlő státuszból. Muszáj tehát mondania valami nagyot, ha nem akar a végén a Szerencsejáték Zrt.-nél kikötni, nehogy már nyomorultul megfázzon az árokparton. Innen hát az egész kifli-ügy, hadd bólogasson a hiszékeny tömeg, s kezdje utálni Rogán helyett a pékeket.

Amúgy utóiratként megemlítenénk: a szocialisták a zuhanó világpiaci árak miatt áprilistól a háztartások átlagfogyasztásának mértékéig húsz százalékos gázár-, valamint tíz százalékos áramdíj- és távhőár-csökkentést javasolnak. Tisztán demokrata baloldaliságból csak a rászorulóknak. Állampiaci alapon.

Friss Róbert

(Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr537093163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása