CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

P O F O N

2015. január 23. 03:57 - csú

justiciaok-156.pngNagy pofonba szaladt bele a Fidesz egykori erős embere Hajdúsámsonból: a volt alpolgármester, a kormánypárt helyi exelnöke, valahai megyei önkormányzati képviselő felfüggesztett börtönt kapott vesztegetés miatt. A vád szerint a volt politikus egy-egymillió forintot kért volna vissza egy városi intézménynek kinézett ingatlan árából. Nem saját zsebre dolgozott: kampánycélokra kérte a pénzt. A vesztegetés csak kísérlet maradt.

Az utolsó szó jogán a volt Fidesz-potentát arra panaszkodott, hogy a besározása miatt 2010-ben a kormánypárt leszerepelt a helyhatósági választáson. Gratulálunk a Fidesz káderpolitikájához: ezek szerint olyan hűséges emberei is vannak, akik a vádlottak padján képesek még a pártért is szót emelni. Van egy másik olvasata is e megjegyzésnek: fel akarta hívni az ítélőtábla bíráinak a figyelmét arra, hogy az ő esetében fontosabb szempontokat is mérlegelni kell, a Fidesz érdekeit. Ez nem jött be neki.

A tegnapi ítélet miatt ugyanis elismerés illeti a bíróságot is. Egy olyan országban, ahol a kormánypárt agresszorként lép fel az egyes hatalmi ágak ellen, csak tapsolni lehet az olyan ítéletnek, amely a kormánypárt volt erős emberét marasztalja el. A munka ezzel nincs befejezve. Az ország tele van helyi erősökkel, akiknek nem kétmillió, hanem száz- és százmillió forintért kell felelniük a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lebontása után. Sejthető, hogy az sokkal nagyobb pofon lesz. Csak bírják majd a bírák erővel. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr687093117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása