CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Itt az idő, most vagy soha!

2015. március 08. 04:38 - csú

hende_csaba-255.pngOrszágos szavalást szervez a hadügy Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala (még jó, hogy nem Parancsnoksága). Azt szeretnék, hogy március 15-én 15 órakor minden településen, melynek van Kossuthról, Petőfiről vagy Március 15-ről elnevezett közterülete, a helyi lakosok vonuljanak oda (mindre?), és együtt szavalják el a Nemzeti dalt. (Vasvári, Jókai, Táncsics, és a többiek smafuk Hendééknek? Kossuth meg ott sem volt.)

A cél az – írják -, hogy a közös élménnyel erősítsék a nemzeti összefogás érzését. Az „érzést” természetesen a kormány-, és járási hivatalok szervezik - nyilván minden presszió nélkül.

Nos, bölcs, hogy pont a katonai propagandahivatal, épp a szabadság ünnepén, a meghirdetett tüntetések árnyékában, a mind dühösebb, elkeseredettebb civil polgárok százezreivel akarja „önként” elmondatni: „Rabok legyünk vagy szabadok?/Ez a kérdés, válasszatok!/A magyarok istenére/Esküszünk/Esküszünk, hogy rabok tovább/Nem leszünk!”

Olyan arányérzékre vall, mintha Gerő Ernő szavaltatta volna 1956 októberében: „Habár fölül a gálya,/S alul a víznek árja,/Azért a víz az úr!” Vagy még inkább: mintha Ferenc József parancsára mondatták volna el a magyarokkal a Walesi bárdokat.

Persze, ha ez provokáció vagy szabotázs Hendétől, akkor értem…

Veress Jenő

Forrás: Népszava

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr737244211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása