CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A harag apja

2015. március 19. 04:12 - csú

kover_laszlo.PNGMegnézheti magát az, aki kiesik a házelnök piksziséből. Például mi, megveszekedett ballibek, ha rajta múlna, nem is kaphatnánk személyi igazolványt. Talán még egy fekete pöttyöt is kellene viselnünk a homlokunkon. Jól látható helyen. És nekünk nem járnának azok a másik pöttyök sem a hátsónkra, amiről Matolcsy meg tudja különböztetni az igaz magyarokat.

Sőt, ha lehetne, ezt a megkülönböztetést visszamenőleg is elrendelné. Simicska Lajosnak (ha van rajta) le kellene operáltatnia magáról a Matolcsy-bélyeget, amit még a kilencvenes évek elején érdemelhetett ki. Emlékszünk: annak a bizonyos székháznak a bevételéből került néhány milla Orbán Győző bácsihoz a gánti bánya privatizálására, a másik fele meg Kövér Szilárd öccsihez, egy kis médiabirodalom megalapozására. Na, akkor még

jó fiú volt a Lajos! Még véletlenül se jutott volna a későbbi házelnök eszébe, hogy olyan csúnya szavakkal beszéljen a korábbi pénztárnok csínytevéseiről (pedig azok voltak már akkor is), mint amiket most a hétvégén az egyik újságnak nyilatkozott róla. Azt mondja, elkapta a régi harcostársat a „közéleti betegség”, meg ő most a „baloldal ünnepelt sztárja”, és pálfordulásával „orientációs zavarba kerültek” a fidesznyikek. Persze attól még nem kellene pánikba esnie, hogy a Hír Tévé, a Magyar Nemzet, meg esténként pár percben az RTL híradója megzavarja a „hírek helyes értelmezését”, mert elindult a közmédia agymosodája. Ott majd gondoskodnak a nép helyes „orientálódásáról”.

Ettől persze még a házelnök - amolyan igazi komcsi módra - haragudhat az ő Lajosukra. Aki nem velük, az ellenük. Az ő fejében nincs harmadik út.

Somfai Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr717274359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása