CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Május elsejei programok Budapesten

2015. május 01. 05:05 - csú

majus_1a.jpgKevesebb politika, több színes program várja ezúttal a Városligetben a majálisozókat. Az ellenzéki pártok koncertekkel, egészségügyi szűrésekkel, gyerekműsorokkal csábítják azokat, akik az ünnepet velük akarják tölteni – írja a Népszava.

Lesz azért felvonulás is , a Magyar Szakszervezeti Szövetség, valamint a Százezren az internetadó ellen és a 60ezren a MAGÁNnyugdíjukért a Dózsa György út - Városligeti fasor kereszteződésében délelőtt 10 előtt várja azokat, akik a kormány politikája ellen tiltakozva velük sétálnak a Napozórétre.
 
  A tüntetés Facebook-oldalán azt írják, „május 1-je a munka ünnepe, de ma Magyarországon azokat is fenyegeti a lecsúszás, akiknek van munkájuk”. A fiatalok tömegesen külföldre menekülnek, a középosztály helyzete bizonytalanná vált, a minimálbér pedig a létminimumot sem fedezi. A szervezők szándéka szerint a résztvevők a korrupció és a presztízsberuházások visszaszorítását követelik majd. A tiltakozó felvonulásra több mint 10 ezer embert várnak a szakszervezetek és civilek, a Napozóréten pedig családi és közéleti programok is lesznek.
 
  Az MSZP a hagyományokat követve az idén is a Nagyréten állít sátrakat és színpadot, ahol a családi és gyermekprogramoké lesz a főszerep. Az érdeklődők találkozhatnak a párt országgyűlési képviselőivel, az egyik sátorban pedig fél 12-kor Hiller István, a parlament MSZP-s alelnöke várja azokat, akik az oktatás, a baloldal jelenéről, jövőjéről szeretnék kérdezni. A Nagyszínpadon délután 2 órakor Tóbiás József pártelnök-frakcióvezető, majd Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke beszél az egybegyűltekhez.
 
  A Népszava szintén a Napozóréten várja az olvasókat. Lapunk sátrában délelőtt 10 órától Tóth Zoltán választási szakértő válaszol a kérdésekre, 11-től Lendvai Ildikó és Herényi Károly, délben Farkasházy Tivadar dedikál, 1 órától pedig Németh Péter főszerkesztő meghívott vendégekkel beszélget.
 
  A Közlekedési Múzeum előtt délelőtt 10-től lehet a DK-val majálisozni. A helyszínen egyebek mellett egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeznek. Gyurcsány Ferenc pártelnök 12.15-kor mond beszédet.
 
  A PM ezúttal a Királydombon majálisozik. A rendezvény keretében fél 12-kor Szabó Tímea, társelnök az alapjövedelemről tart sajtótájékoztatót, Karácsony Gergely, a párt másik társelnöke viszont délben, a Szolidaritás sátrában Kónya Péter parlamenti képviselővel, Székely Tamással, a VDSZ elnökével, illetve Székely Sándor fővárosi képviselővel a munkavállalókért tart fórumot.
 
  Pápa Levente, az Együtt alelnöke fél 11-kor az ellenzéki párt közmunkával kapcsolatos vitairatát ismerteti a Szabadság téren. Az Együtt idén a volt tévészékház előtt ünnepel. (népszava.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr717418930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása