CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újra nőhet a rezsi

2015. június 16. 04:01 - csú

rezsiemeles.PNGFegyverletételre kényszerülhetünk a rezsiharcban a hvg.hu szerint. A kormány ugyanis kész lemondani a rezsicsökkentésről, s ez nemcsak azt jelenti, hogy a jövőben már nem lesznek kisebbek a számláink, hanem azt is: az árak újra emelkedni fognak.

A lap bepillantást nyert Trócsányi László igazságügy-miniszter egyik levelébe, amelyet az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canetének küldött. Ez arról szól, hogy a jövőben a rendszerhasználati díj mértékét a cégek megtámadhatják, ha azzal nem értenek egyet, illetve nem lesznek olyan költségek – például közműadó –, amelyeket a cégek nem vehetnek az árképzéskor figyelembe.

Valamint olyan további intézkedések is születnek, amelyek magasabb profitot engedélyeznek a cégeknek. Mindezek pedig a drágulás felé mutatnak. A levét meglétét az igazságügyi tárca nem tagadta, de azt állították: az „a kormány és az Európai Bizottság között folyamatban lévő, nem nyilvános eljárás része”.

Ennek ellenére Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője tegnap azt mondta, hogy a kormány és a Fidesz-KDNP frakció mindet megtesz az eddigi eredmények megvédéséért.

Blikk-összeállítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr367547074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása