CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs pert nyert a hírhamisító állami televízió működtetői ellen

2015. október 11. 05:57 - csú

szabo_szabolcs_rtl-es.PNGDr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár tavaly áprilisban megválasztott országgyűlési képviselője a facebookon jelentette be: "a bíróság úgy döntött, hogy nevezhetem hírhamisítónak, hírgyárnak és hírmagyarázónak a közmédiát."

Csepel képviselője már korábban is felemelte a szavát az ellen a káros és kórós gyakorlat ellen, amelyet a közmédia évek óta folytat. A Parlamentben és több nyilvános fórumon bírálta a nézők folyamatos félrevezetését, az esztelen költekezést, amit a - népnyelvben királyinak nevezett - közmédiára fordítanak. Saját weblapján Napok romjai vagy a közmédia összecsuklása című cikkében mély és alapos elemzését adta a tarthatatlan állapot okainak, megnyilvánulásainak. Szabó Szabolcs ezzel az írásával és más megszólalásaival szálka lett a médiairányítók szemében...

Mostani pernyertességéről a következőket közölte:

nemeth_balazs-mtv.PNG"Az MTVA azért adott be ellenem keresetet, mert Németh Balázs ominózus hírmagyarázata kapcsán (amiért a Médiatanács egyébként elmarasztalta őket) azt mondtam az RTL-nek, hogy a közmédia rendszeresen híreket magyaráz, hamisít, híreket gyárt.

A beadott ellenkeresetemnek a bíró helyt adott, és szóbeli indoklásában kifejtette: a kijelentésem tárgyilagos volt, nem sértettem meg vele senki és semmi jó hírét. Képviselőként tettem a dolgom, amikor ezt a nyilatkozatot tettem. Az általunk beadott keresetben bizonyítottuk, hogy a közmédia rendszeresen híreket hamisít, ráadásul Németh Balázst az említett tette miatt  el is marasztalta a Médiatanács. Szóval a közmédia házhoz ment a pofonért.

A bíróság első fokú ítélete alapján az MTVA kénytelen lesz kifizetni a 30 ezer forintos perköltséget. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi ment még el az adófizetők pénzéből erre a teljesen felesleges perre, hiszen ugye megbíztak egy ügyvédi irodát, és azok nem dolgoznak ingyen. Azért kellett legutóbb is 47 milliárddal megtámogatni az MTVA-t, mert ilyen felesleges dolgokra költik az adófizetők pénzét? Mindenesetre most megkérdezzük az MTVA-tól, hogy mennyit fizetett ki az ügyvédi irodának ezért a színjátékért. És persze utána meg fogjuk kérni a vezérigazgatót, hogy legyen szíves saját zsebből fizesse azt vissza a perköltséggel együtt az államkasszába. Mert erkölcsileg így helyes."

A Csepeliek Újsága nem menne ilyen messzire. Mi azt kérdezzük: Csepel mai városvezetői mennyit költöttek a közpénzből a felesleges pereskedésre, különös tekintettel a legutóbb nyilvánossá vált  a Wolf Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint az ÉGT Építésképesítési Kft. által indított per elvesztését követően kifizetendő milliók jóváhagyása miatti költekezésre

Forrás: internet, facebook

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr977953260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása