CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság Szenteczky Jánost

2015. december 08. 19:59 - csú

paragrafus-221.pngA XVIII. és XIX. kerületi bíróság első fokon pénzbüntetésre ítélte Szenteczky Jánost, a fővárosi MSZP alelnökét, a párt csepeli elnökét és frakcióvezetőjét, a volt Csevak Zrt korábbi vezérigazgatóját két rendbeli hűtlen kezelés miatt. Az indoklásban az áll, hogy Szenteczky tudott arról, hogy a Csepeli Ifjúmunkás Sportegyesület nem kötött bérleti szerződést két csepeli, az Erdősor utca 45. és 47. számok alatti ingatlanok használatára. A bérlők így 2007-től kezdve éveken keresztül nem fizettek bérleti díjat, így ingyen használták az ingatlanokat, pedig előtte is csak a szokásos bérleti összeg töredékét utalták át az önkormányzatnak. Az egyesület kiköltözésének idejére teljesen lepusztultak az épületek.

A bíróság úgy látta, hogy

az anyagi károkozás kimeríti a hűtlen kezelést. A bíróság hasonlóképp ítélte meg azt az ügyét, mely során a volt vezérigazgató egy vadásztársát bízta meg  jól fizető külső vizsgálatok elvégzésével a Csevaknál.

Szenteczky Jánosnak az ítélet szerint a fentiek miatt 900 ezer forintot kell fizetnie. Ezen túl a Csepeli Önkormányzatnak 1 143 420 forintot, a Csepeli Városgazda Zrt-nek (a volt Csevak jogutódjának) pedig 768 ezer forintot kell fizetnie kárpótlásul. Ezen túl a NAV felé még 114 685 forintnyi eljárási illetéket, a bíróságnak pedig 100 ezer forint bűnügyi költséget kell megfizetnie. Ez összesen 3 026 105 forintot tesz ki.

A védelem fellebbezett az ítélet ellen. Szenteczky János az index.hu kérdésére azt válaszolta, hogy a fellebbezésben majd benne lesz az összes észrevétele. 

Forrás: index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr858149724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása