CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd Polt Péternek küldi a selyemzsinórt?

2016. február 06. 04:57 - csú

felkialto_es_kerdojel.PNGFrontális támadást indított az igazságszolgáltatás ellen Németh Szilárd - ki más, mint jogászok közt egy könyvtáros. Azt mondta: az emberek többségét joggal háborítja fel a tíz halálos áldozattal járó vörösiszap-katasztrófa ügyében hozott felmentés, csakúgy mint a fővárost 2010. előtt irányító „maffia” főnöke, Hagyó Miklós ügyében a felfüggesztett börtön.

Az emberek joggal kérdezhetik: "Merre van az igazság!?" - így Németh Szilárd. Szerinte egyes bírák nem akarják alkalmazni a megszigorított törvényeket a népvándorlásszerű migrációs hullámmal szemben sem. „Ehelyett külföldre szaladgálnak, és ott kérik ezeknek az egyértelműen sikeres jogszabályoknak a megváltoztatását”.

Szerinte a Fidesz tiszteletben tartja "a bírói függetlenség liberális – e szó ezúttal pozitív tartalommal? Egek! - követelményét", de az átláthatóság és elszámoltathatóság demokratikus követelményeinek is érvényt kíván szerezni. Azért szükséges a parlament illetékes bizottságában a vita, hogy tisztázzák: mi történik az igazságszolgáltatásban? Ha kell, törvénymódosítás is jöhet.

A lányomnak mondom, a menyem is értsen belőle.

De fogalmazhatunk másképpen is. Tetszettek volna valódi vádiratokat összebarkácsolni, bizonyítékot felmutatni. Viszont eddig sorra olvad(t) el valamennyi „nagy elszámoltatás”. A bíró meg, amit elé tárnak, abból ítélhet csak.

Két eset lehetséges. Az egyik szerint a kormány(párt) a bíróságokat vádiratból ítéletet formázó szoftverként kívánja működtetni, még jobban a nyakára lépve a törvénykezésnek. Ebben az esetben megszokott ocsmány hatalmi arroganciát láthatunk, amit csak elutasítani lehet.

A másik esetben: küldemény Polt Péternek, hogy bármily jó a semmit nem csinálásban, oly csapnivaló a csinálásban. Vagyis selyemzsinór. Ez pedig – bármennyire nem kedveljük is a jelen ügyészi viszonyokat – ugyancsak taszító, nyílt politikai beavatkozás.

Nem véletlenül kezdte a vörösiszap-per bírónője egy anekdotával. Az egyszeri ügyész azt mondta: „ezért valakinek bűnhődnie kell". Mire a bíró: „Nem valakinek, hanem annak, aki elkövette."

Lehet, hogy Polt Péter lesz az új Simicska?

Forrás: Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr398346890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása