CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kinek, minek adott pofont Csepel mai vezérkara? Rejtjelezett dugdosás...

2016. március 07. 05:59 - csú

pofozkodas.PNGHetek óta tart kerületünkben a METRANS Kft. beruházása körüli botrány. A tavaly áprilisban bejelentett terv szerint a cég a volt Csepel Művek területén a trimodális szállítás (vasúti-, közúti- és hajószállítás) lehetőségeire építve konténerterminált kíván építeni, néhány száz méterre a szomszédságban élő csepeliektől. A január 8-i közmeghallgatáson, ahol a polgármester és munkatársai meg sem jelentek, kiderült, hogy veszélyes anyagok ideiglenes tárolásáról is szó van, ami végképp felháborította a közmeghallgatás résztvevőit.

Azóta több lakossági kritika, ellenzéki bírálat hangzott el az ügyben, ennek ellenére a polgármester  nem hajlandó napirendre sem tűzni a témát, mert

úgymond hatósági ügy, neki aztán semmi köze hozzá, ő csak támogatja. A kerületvezetők nem is válaszolnak a felvetődő szakmai problémákra sem, pl., hogy mi lesz a Csepelen naponta átmenő, 500 db. 40 tonnás kamionforgalom következménye. Ki fogja a tönkremenő utakat helyreállítani, ki fogja az utak mellett levő ingatlanok értékvesztését, esetleges megrongálódásukat rendezni, ki fizeti a megépítendő zajvédő falakat, a környezetvédelmi szennyeződésből adódó károk helyreállítását?

Közben persze folyik az emberek hülyének nézése, amihez elsősorban a Csepeli Hírmondót használják fel. Főleg éjszaka fognak majd szállítani, elsősorban vasúton, tudtuk meg a cég képviselőjétől, stb. Most meg, a február 25-i képviselő-testületi ülés tájékoztató napirendi pontjai közé került be, az alábbi, jegyző által aláírt tájékoztatás:

Tájékoztató a METRANS Konténer Raktározó és Átrakó Korlátolt Felelősségű

Társaság számára a Kereskedelmi Csoport által kiállított igazolásról és a

Nemzeti Közlekedési Hatóság által hozott határozatról

   1.

A Budapest Főváros XXI. Kerület Csepel Polgármesteri Hivatal Igazgatási Ágazatának Kereskedelmi Csoportjához érkezett bejelentés értelmében a 1211 Budapest Salak u. 1-39. szám alatti telepen az ipari tevékenység végzőjének neve: METRANS Konténer Raktározó és Átrakó Kft., a telep használatának jogcíme: tulajdonos.

   2.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság UVH/VF/631/0/2016 iktatószámú határozatával a METRANS Konténer Kft. kérelme ügyében döntést hozott.

Budapest, 2016. február 25.

Dr. Szeles Gábor, jegyző

Forrás: http://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2016/20160225/T4_Tajekoztato_Metranskft_igazolasarol_NKH_hatarozatarol.pdf

Erre szokták azt mondani, adtak a sz..nak egy pofont. Először is, mivel tájékoztató volt, még kérdezni sem lehetett a témával kapcsolatban. Másodszor meg, a testületi ülés 17.00 órára volt kiírva, a jegyző viszont aznap, 17:38:00 órakor írta alá a tájékoztatót, tehát az ülés megkezdése után több mint fél órával, amikor már semmit sem tudtak tenni a téma iránt érdeklődők. Harmadszor pedig, a tájékoztatóban arról egy szó sincs, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság konkrétan milyen döntést hozott. Vajon miért nem mellékelték az NKH határozatát? Talán semmi közünk hozzá? Esetleg egy rejtvényt közöltek? A helyes megfejtők között jutalmat sorsolnak ki?

Egyszerűbb a  megoldás. Ennyire nem érdekli Csepel polgármesterét az emberek véleménye! Még azt is el tudom képzelni, hogy a kormányt másolva, a beruházás fontossága miatt, titkosítani is fogják a hatósági határozatokat, mert az önkormányzatnak és Borbély úrnak semmi köze az egészhez, a csepeliek meg járjanak utána. Ha tudnak! Ja, hogy mindez Csepelen történik, a csepelieket érinti? Kit érdekel?

v o x

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr558449690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása