CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mitől véd meg minket Orbán?

2016. március 08. 03:16 - csú

eu_es_magyar_zaszlo.PNGOrbán Viktor alternatív valóságában Magyarország a kontinens legvédettebb állama, akár még igaza is lehet, amennyiben elhisszük neki, hogy a döntően Németországot és a skandináv államokat célba vevő migráció a legnagyobb veszély, ami hazánkat fenyegeti és nem a tömeges kivándorlás, a falvak elnéptelenedése, az orvoshiány, a végóráit élő oktatási rendszer.

Más kérdés, hogy ezt a „legvédettebb államot", amelyik a szolidaritás minimumára sem hajlandó azokkal, akiket valóban sújt a menekülők népvándorlása, hamarosan kiszorítják az EU-ból:

lehet itt mag- és gyűrű-Európáról eufemizálni, de ténylegesen az fog történni, hogy azokat, akik minden közös megoldási kísérletet kapásból elutasítanak és folyamatosan szabotálják az együttműködést, ki fogják dobni a belső klubszobából. Azaz, létrejön a másodosztályú EU-tagság, direkt a mi kedvünkért. Biztosra vehetjük, hogy a külső kör kevesebb jogot és kevesebb támogatást jelent majd.

A tanulság annyi, hogy szélsőségesen önérdekvezérelt, kisstílű, felcsúti horizontú politikusokkal tényleg nem lehet Európát építeni. Ezért a teljesítményért (nem az ország, hanem Orbán Viktor, Szijjártó Péter és a többi politikai családtag teljesítményére gondolunk) pontosan az jár, amit kapni fogunk: meg leszünk védve – nem a bevándorlóktól, hanem Európától.

Forrás:Hargitai Miklós (nol)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr658447106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása