CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Polgári engedetlenséget hirdetett szerdára a Tanítanék mozgalom

2016. március 24. 14:38 - csú

pedagogusok_tablaval_1.PNGMiként előzetesen jeleztük, ma délben meghirdette a korábban kilátásba helyezett polgári engedetlenséget március 30-a, szerda délelőttre, egyórás időtartamra, a Tanítanék mozgalom nevében Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója csütörtökön Budapesten.

Az igazgató újságírók előtt emlékeztetett, a március 15-i demonstrációjukon felszólították a kormányfőt és az államfőt, hogy

kérjenek bocsánatot „az elmúlt hat évben megalázott pedagógusoktól", de a bocsánatkérés nem érkezett meg szerda éjfélig. Nem történt előrelépés a Civil Közoktatási Platform 12 pontjának ügyében sem - jelezte.Azt kérik, hogy a pedagógusok és a velük szimpatizálók szerdán 8 és 9 óra között álljanak ki az iskolájuk elé, szavaztassák meg újra a platform 12 pontját, nyilvánítsák ki elégedetlenségüket.

Törley Katalin, a Tanítanék mozgalom képviselője elmondta: az akció alatt nem lesznek ellátatlanok vagy felügyelet nélkül a gyerekek.

Pilz Olivér, a tiltakozásokat elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tervezett megszüntetésére reagálva azt mondta: az volt a kormány célja, hogy "faragjon" a tiltakozók társadalmi támogatottságából

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr788523188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása