CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd: úton a bukás felé

2016. március 30. 05:59 - csú

borbely_dontott_iszik_es_vezet-777.pngBorbély Lénárd a legjobb úton halad afelé, hogy elődjéhez hasonlóan  csúnyán megbukjon Csepelen.

Négy javaslatot terjesztett a 21. kerület fideszes többségű képviselőtestülete elé a csepeli ellenzék március 16-án. Ebből a négyből éppen négyet nem engedett a Fidesz még napirendre sem venni.

Takács Mónika MSZP-s képviselő a nagy port kavart Metrans-beruházással kapcsolatban egy igazi közmeghallgatásra tett javaslatot. Olyanra, amelyen a városvezetés is tiszteletét teszi, és nem csak az aggódó csepeliek, a német beruházó által delegált szakértők és az ellenzék képviselői vannak jelen.

Szenteczky János, az MSZP-frakció vezetője olyan alapvető értékek melletti elköteleződésre kérte fel a testületet, mint

a szegénység csökkentése, a kerületi tömegközlekedés színvonalának megtartása és emelése, vagy a csepeliek bevonása az őket érintő fontos döntésekbe.

A szintén MSZP-s Takács Krisztián a kerületi gyerekek jövője érdekében a csepeli iskolák helyzetének rendezésről nyújtott be javaslatot, a független Hudák János előterjesztése pedig az 5-ös metró megépítésének önkormányzati támogatásáról szólt volna.

Ezeket a fideszes többség szó nélkül leszavazta, vagyis a csepeli fideszes képviselők, élükön Borbély Lénárd polgármesterrel ezekről a témákról nemhogy tárgyalni, még csak hallani sem akartak.

A "Folytassuk közösen!" szlogennel kampányoló Borbély sajnos valóban ott folytatta, ahol elődje, a képviselőként és polgármesterként is leszerepelt Németh Szilárd abbahagyta. A csepelieket a problémáikkal együtt magára hagyja, az ellenzékkel nulla együttműködésre hajlandó, a helyi érdekeket folyamatosan szem elől téveszti, az önkormányzatot pedig az elődjétől örökölt szemlélet szerint a központi Fidesz céljait szolgáló helyi kirendeltségként üzemelteti.

A polgármester azzal, hogy az ellenzékét levegőnek nézi, valójában a csepelieket nézi levegőnek. Az MSZP által beterjesztett javaslatok ugyanis a kerületben élők problémáiról szólnak. Ha a polgármestert ezek a problémák nem érdeklik, akkor Borbély Lénárdot a csepeliek problémái hagyják hidegen, az pedig azt jelenti, hogy alkalmatlan a kerület vezetésére.

A kerületben hatványozottan érezhető szociális feszültség, a csepeli óvodák, iskolák, vagy az orvosi ellátás helyzete, az egykori vasgyár jövője vagy a hév villamosra cserélésének abszurd ötlete nem az MSZP, hanem a csepeliek ügye.

Az pedig mindegy, hogy Borbély Lénárd nem hajlandó, vagy nem képes tudomásul venni, hogy ezeknek az ügyeknek nem piros, hanem kék-piros színezete van. Hogy például a hévvel nem csak MSZP-szavazók járnak be nap mint nap a belvárosba. Hogy a Dél-Pesti Kórházat nem csak a baloldali szimpatizánsok hívják dél-tepsinek. Hogy az állandó krétahiánnyal küszködő iskolákba nem csak ellenzéki szülők járatják a gyermekeiket.

Borbély Lénárd persze még változtathat a politikáján. Elődjével ellentétben ő még bebizonyíthatja, hogy fel tud nőni a feladathoz, hogy képes felelősen, a csepeli emberek érdekeit és szempontjait szem előtt tartva is vezetni a 21. kerületet. Ha viszont a polgármester nem változtat a hozzáállásán, akkor elődjéhez hasonló sorsra fog jutni Csepelen.

Ami biztos: az MSZP nem fogja annyiban hagyni, hogy a Fidesz folyamatosan lekeverje csepelieket érintő problémákat az önkormányzatban. A fenti javaslatokat mindaddig újra be fogjuk nyújtani, amíg napirendre nem fogják venni, mert úgy gondoljuk, hogy a csepeliek által megválasztott képviselőinek ma ezekről kellene beszélniük. És nem csak beszélniük.

Forrás: https://www.facebook.com/csepelimszp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr208545112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása