Facebook

Megvan a véleményük

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

A Csepel-szigeten jelöltek ki új biciklis túraútvonalat

2016.04.25. 03:45 csú

kerekpartura-2015_1.PNGÖsszetekerünk! címmel regionális zöld turizmusfejlesztési programot indított a Magyar Kerékpárosklub. 

A program célja, hogy több kerékpáros turista jobb feltételek mellett, eddig kevésbé ismert, de népszerűségre méltó területeket fedezhessen fel. A Magyar Kerékpárosklub ezért többek közt a Csepel-szigeten is új kirándulóútvonalakat jelöl ki, valamint felhívja a döntéshozók figyelmét a kerékpáros turizmusban rejlő kiaknázatlan gazdasági lehetőségekre, az infrastruktúra fejlesztésének fontosságára.

A Magyar Kerékpárosklub olyan túraútvonalak kijelölését vállalta

Debrecen, Székesfehérvár és Csepel-sziget régiójában, melyek népszerűbbé válásával fejleszthető a helyi turizmus és gazdaság, valamint erősödhet a civil- illetve üzleti szervezetek érdekérvényesítő képessége.

A Csepel-sziget, mint a program egyik kijelölt helyszíne, jelenleg kevésbé ismert a kerékpáros turisták körében, noha természeti és kulturális értékekben gazdag, és kisebb fejlesztésekkel könnyen népszerű célpont lehet akár a főváros, akár a környező, vagy helyi települések kikapcsolódásra vágyó lakói között.

A Magyar Kerékpárosklub és az SZTK Riders tagjai által helyi önkormányzatokkal, hatóságokkal, szolgáltatókkal, illetve a szigetszentmiklósi TDM irodával és a ráckevei Tourinform irodával együttműködésben kijelölt útvonal mentén olyan látnivalók találhatóak, mint a szigetszentmiklósi a Csepel Autó-Gyártmánymúzeum, az Emese Park, Ráckevén a Tűztorony-kilátó, a Hajómalom, az Aqualand Thermálfürdő és Élménystrand. Az útvonal mentén meglátogatható a szigetbecsei André Kertész Múzeum és a sziget déli csücske a tassi zsilippel együtt. Az útvonal érinti Lóréven a Zichy kápolnát, illetve számtalan szabadstrandot, kiváló horgászhelyeket és szinte érintetlen szépségű dunaparti területeket.

Az útvonal a fővárosi Gubacsi-hídtól indul és a következő településeket érinti: Szigetszentmiklós, Majosháza, Ráckeve, Szigetbecse, Tassi-zsilip, Makád, Lórév, Ráckeve, Szigetszentmárton.

A tervezés során fontos szempont volt, hogy családoknak is könnyen teljesíthető útvonal kerüljön kijelölésre. Ezt segíti, hogy a H6-os HÉV-re Ráckevén és Szigetszentmártonban is felszállhatunk, illetve Lórévnél a Dunán átkelve könnyen elérhető az Adonyi vasútállomás. (turizmusonline)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr288635732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.