CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Beteg ez az ország, és betegek a politikusok"

2016. július 02. 10:45 - csú

sandor_marias_tuntetes.jpgOrszágépítésre hívták a Kossuth téren demonstráló egészségügyiek és pedagógusok az embereket. Sándor Mária a Semmelweis napra időzített, pénteki civilgyűlésen több ezer ember előtt szabad országot követelt. S egyben bejelentette: Országépítők névvel új civil mozgalom indul. KÉPRIPORT ITT

Olyan új országban akarunk élni, ahol nincs megfélelemlítés, ahol a hatalom hajlandó velünk együttműködni. Mi, akik együtt vagyunk itt, a szociális, az oktatási terület képviselői, a védőnők és az egészségügy többi dolgozója, országépítők vagyunk. Ezért összefogunk és szeptembertől új közös mozgalomban, az Országépítők Szövetségében dolgozunk tovább" - jelentette be Sándor Mária pénteken este a Parlament előtt. Arról beszélt, hogy noha sokan arra számítottak: mozgalma kifáradt, elbukott, de most mégis itt állnak együtt a pedagógusokkal, a védőnőkkel, a civilekkel, a betegeket, az ápolókat képviselőkkel, hogy

meghirdessék az összefogást egy jobb országért. Olyanért, ahol az ember az érték. S ahol lehet véleményt nyilvánítani.

A szombat hajnalig tartó demonstráció abba a tiltakozás sorba illeszkedik, amelyben a pedadógusok és az egészségügyiek akciói mind közelebb kerültek egymáshoz. Erre is utalt a színpadon látható „ Az EMMI mostohagyermekei Akciószövetség" felirat. Sándor Mária utalt arra, hogy a pedagógusok nyáron dolgoznak, ősszel radikalizálódnak, és ők is járják az országot, hogy összefogják a civilszervezeteket. Arra buzdította a színpad előtt állókat, hogy ők is csatlakozzanak az új összefogáshoz.

A rendezvény hajnali ötig tartott. A Padödő együttes koncertje után éjjel egytől hajnali ötig "csendes" kerekasztal beszélgetés zajlott a színpad előtti téren. Sándor Mária, a rendezvény után a HírTévének azt nyiltakozta: maga is elcsodálkozott milyen sokan, és milyen sokáig maradtak az emberek. Bízik abban, hogy a kormány is meghallja a hangjukat.

Péntek este nyolc órától Debrecenben is virrasztottak a klinika főbejáratánál a magyar egészségügyért, a tisztességes betegellátásért és az egészségügyben dolgozók megbecsüléséért. A Nincs hatalmatok felettünk Facebook-csoport szervezte a megmozdulással az országos demonstrációt támogatta.

Danó Anna

További hírek vélemények a Sándor Mária által kezdeményezett demonstrációról, az elhangzott beszédekről: ITT olvashatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr988861504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása