CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elbukott a török puccs

2016. július 16. 06:12 - csú

torok_puccs.jpgPéntek éjjel puccskísérlet volt Törökországban. Katonák foglalták el a fő reptereket és stratégiai pontokat Ankarában és Isztambulban, bejelentették, hogy átveszik a hatalmat. Recep Tayyip Erdogan elnök ellenállásra szólította fel a híveit, akik az utcára vonultak és gyakorlatilag elfojtották a puccsot. Sok helyen volt tűzharc, a parlamentre légicsapást mértek, több tucatnyian meghaltak és százak megsebesültek az összecsapásokban. A történtekből megerősödve kerülhet ki az autokratikus módszerei miatt bírált Erdogan

Részletek  ITT

Legfrisseb hírek a törökországi helyzetről ITT

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr108892888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.07.16. 08:57:06

csepel.info/?p=51361#comment-278847
“Terrortámadás Nizzában, sok halott”
Tarjányi László szerint:

2016. július 16., szombat - 08:54

Erdogan teljhatalmat épített ki magának. Elnöki rendszer bevezetésére törekszik, így alakítja át a “jogrendszert”. Korrupciós ügyek vannak mögötte, s támogatói között, Erdogan családja olajjal kereskedett az Iszlám Állammal is. Pechjére az oroszok lebombázták a tartályautókat a török határon átkelés előtt.

Rendszeresen tisztogatta a hadsereg és a rendőrség tisztikarát, így kevesen támogatták a katonai puccsot. Törökországban a hadsereg őrködik az iszlamizálódás ellen, ez Kemal Atatürk hagyatéka. A puccsok indítéka szokott lenni a mérhetetlen korrupció és a politikai instabilitás is. A hadsereg kötött költségvetésből működik, a fizetések adottak, a katonákat mérhetetlenül irritálja a politikát és gazdaságot átszövő mérhetetlen korrupció. Kemal Atatürk nem a zsebét tömte, hanem a hazát védte. Erdoganról ugyanez nem mondható el.

Hogy a helyzet nekem miért ismerős, azt megtartom magamnak!

Tarjányi László 2016.07.16. 09:00:02

Nekünk még hadseregünk sincs, így a rendcsinálás a népre vár! Forradalomra van szükség, vagy néhány bátor emberre!

Tarjányi László 2016.07.16. 10:26:21

Versenytárs nélkül nyerte meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. nettó 3,3 milliárdos közbeszerzését egy a kormányfő vejével, Tiborcz Istvánnal is összefüggésbe hozható cég, amely a török régió kirendeltségeit működteti majd – tudta meg a Magyar Nemzet.

Csillagászati összegért, nettó 3,3 milliárd forintért fogja üzemeltetni a következő négy évben a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. törökországi kereskedelemfejlesztési és promóciós központjának irodáit az ALX Magyar–Török Kft. Bár a friss Közbeszerzési Értesítő alapján hetvenmillió forint az új szerződés összege, valójában ez a pénz havonta jár a cégnek, vagyis négy év alatt több mint nettó 3,3 milliárd forintot tehetnek majd zsebre. Mindezért Törökországban öt városban, valamint Görögországban és Cipruson kell segíteniük a magyar vállalkozások külpiacra jutását, és működtetniük a központ kirendeltségeit.

A cég régi ismerőse a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó társaságnak. Az MNKH ugyanis korábban 535 ezer eurót, körülbelül 160 millió forintot fizetett a cégnek, hogy szintén Törökországban, Cipruson és Görögországban öt kereskedőházat és három központi kereskedőházat nyisson. Ezekért kereskedőházanként havonta húszezer eurót – több mint hatmillió forintot –, negyedévente pedig további közel harmincezer eurót – kilencmillió forintot – kasszírozott a cég.

A társaság tehát már korábban létrehozta kereskedőház-hálózatát, így kérdéseket vet fel, hogy most miért kellett velük újból szerződni, ezúttal 3,3 milliárd forintra.

SIMILIS SIMILI GAUDET. Hasonló a hasonlónak örül.
Törökországban és Magyarországon is feneketlen a korrupció!
Az Orbán család hasonlít az Erdogan családhoz! Diktátor a diktátorhoz!
süti beállítások módosítása