CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rezsiharc: lejjebb csúszott Budapest

2016. július 20. 04:05 - csú

echos-3-ok-2015-10-07-651.pngLehet, hogy hamarosan ismét aktivizálják Németh Szilárd rezsikommandóját? Orbán Viktor kormányfőnek alighanem ideje lenne ismét megfújni a rezsikürtöt...

Romlott a budapesti lakossági gáztarifa helyezése a legfrissebb európai energiaár-összehasonlításban – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által közzétett adatokból. A felmérésben szereplő 26 európai főváros közül a miénk

júniusban a másodikról visszacsúszott a harmadik legolcsóbbéra. Éppenséggel a felmérésben szereplő egyetlen unión kívüli főváros, Belgrád előzött be bennünket. Ezzel együtt – egy pillanatra átvéve a fideszes rezsikommunikáció fordulatát – az euróban mért gázár tekintetében az unión belül Magyarország továbbra is megőrizte ezüstérmét.

Ám Orbán Viktor kormányfőnek alighanem ideje lenne ismét megfújni a rezsikürtöt, legalábbis a Fidesz-kommunikáció által eltussolt részletek alapján. Budapest ugyanis a gázárak szerinti sorrendben a felmérés 2013-as kezdete óta őrizte második helyét, most ez a sorozat tört meg. Pedig egy éve még inkább az látszott esélyesnek, hogy Budapest elhódítja Bukaresttől az elsőség címét. A helyzet azért változott, mert a nemzetközi energiaár-esést Romániában érvényesítették a lakossági tarifákban, ellentétben az Orbán-kabinettel.

A hivatali kommunikáció erre nem tér ki, jellemzően csak más – így a jövedelemarányos – helyezéseink változatlanságát emeli ki.

Igaz, ennek kapcsán arra sem emlékeztetnek, hogy a vásárlóerőhöz mért áramár-helyezésünk továbbra is cudar. Nem változik sanyarú helyzetünk se a vásárlóerő szerinti áramár, se az átlagjövedelmen belüli gáz- és áramköltség tekintetében. Az áram kifizetése a felmérésben szereplő 29 európai főváros közül a budapestieknek továbbra is a 12. legnehezebb. A hazai áram- és gázköltség átlagos családi jövedelmen belüli 4,7 százalékos aránya pedig az eszerint megvizsgált 25 uniós főváros sorában változatlanul a 9. legnagyobb. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr458902058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása