Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

február 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Tudta? Dagad Kövér eltartásának ára

2016.08.26. 03:18 csú

kover_laszlo_rosszkedvu_3.PNGA sok jó hír között kis híján elsikkadt az a kivételesen örömteli, hogy pompás rezidenciát építenek a parlament elnökének.

Bár feltételezhető, hogy az országgyűlés elnökei eddig sem szoba-konyhában tengették napjaikat, mégiscsak megmelegszik az ember szíve ha arra gondol, Kövér Lászlónak és hivatali utódainak méltó hely jut, ahol reggel, munkába indulás előtt elmerenghetnek azon, mi értelme van még a parlamentnek manapság. Annyi kétségtelenül, hogy ha van országgyűlés, akkor annak kell lennie elnökének is. És akkor annak az elnöknek kell rezidencia, amely felépítése, üzemeltetése, karbantartása munkahelyeket hoz létre, nem beszélve a felfegyverzett és titkosszolgálati jogokkal is felruházott bandériumáról. Amely, csak remélni tudjuk, nem csap össze mondjuk a Matolcsy -féle nemzeti bank hadseregével a nyílt utcán, mert az bizony lenne olyan, mint egy Kubatov -féle Fradi B közép versus DVTK kemény mag csata.

Igaz, a ligetbéli kopaszok akkor megmutathatnák mit tudnak és simán elhozhatnák nékünk a békét, és szétválaszthatnák őket.

De ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval, lesz a házelnöknek új rezidenciája. Éppen most, amikor kiderült, hogy a két szolgálati autó mellé még havi jó hatszázezer forintnyi benzinpénzt is kap – ne kelljen az egymillió hétszázezernél valamivel több fizetéséből azt állnia. Mondjuk, hogy hova töltene ennyi benzint, ha a hivatalból járó kocsijait a rendőrség fizeti nem tudjuk, de ez már legyen az ő gondja.

És most juszt sem számoljuk ki, hogy egy átlagos magyar ápolónőnek hány hónapot kell három műszakban lejsztolnia ezért a pénzért, már csak azért sem, mert nem tudom, hogyan áll ma a font árfolyama.
És tényleg, az is micsoda egetverő demagógia lenne, ha most azzal folytatnám, hogy rezidencia, parlamenti irodaház a Kossuth téren, földalatti folyosóval összekötve az országházzal, királyi várbéli palota az uralkodónak, kisvasút a sufnijától a stadionjáig, miközben itt fekszik előttem a Somogyi hírlap  a címlapon skarlát betűkkel ennyi: Szociális katasztrófa közelít, Minden eddiginél több a kilakoltatott család.

Persze ezek a családok maguknak keresték a bajt. Miért nem lettek házelnökök és akkor most egészen más gondjaik lennének. Például, hogy az őrséget hol helyezzék el és hogy a biedermeier bútorhoz illik e a vízeséses poszter, valamint a damaszt abroszba belefújhatjuk-e az orrunkat.

Szociális katasztrófa. Lárifári. Havi 43 ezer forintból nagyszerűen meg lehet élni, hallhattuk. És aki ügyes, annak az EU utat épít a birtokáig, a kőbányáiból megveszi a követ, stadiont kap a budija mellé, rabok dolgoznak a szőlőjében, miközben nektárt csepegtettél. A saját lábán áll, bár nekünk néha az az érzésünk, hogy a mi vállunkon áll az a saját láb, miközben a szar nekünk már az orrunkig ér. De a büdös sem hallik az égig.

És különben is. Teljesen igazságtalan Kövér Lászlón számon kérni, hogy ennyit vagy annyit keres. Ha valakinek itt elégedetlenkedni lenne joga, na az éppen Kövér. Hát hol van neki jó Mészáros gazdája, aki két kócolás között nevére vette az országot. Vagy hol van Kövér Garancsija, akinek csak annyi a dolga, hogy az üzleti év végén kivegyen annyi pénzt, amennyit csak lehet - és sokat lehet - aztán azt arra legméltóbb figyelmébe ajánlja, életem, halálom, kegyelmes királyom, a Market Zrt. profitját kezedbe ajánlom.

Nem, Kövér nem ilyen. Ő még azt is lediktálja valamelyik íródeákjának, hogy szerinte azért túlzásba nem kellene esni, és legalább vasárnap ne tessünk lopni, ahogy édesanyánk nevenapján se raboljunk ki senkit – maximum ha nagyon muszáj -, mert a martalóc is valahol csak ember, kell, hogy nemes eszmék is hevítsék a lelkét.
Innen üzenem a rezidenciámról föl a magos királyi várba szeretett vezérem, hogy lopjatok nyugodtan továbbra is, meg migráncsozzatok, meg minden, ami jól esik. De mi legyen ezzel a szociális katasztrófáról szóló hírrel.

Nos, nem véletlenül az a legbölcsebb, a legkirályabb, aki a legnagyobb.
Hogy efféléket ír az a Somogyi Hírlap? Sebaj édes szolgám. Megvesszük kiadóstul az egész hóbelevancot és lesz benne kétoldalas képriport, amin Rogán Cili nevű hívünk falatnyi textilben éppen magyar anya.
És Kövér a rezidencián, meg Mészáros gazda a milliók súlya alatt, meg az MLSZ egész elnöke, meg a kurta farkú kismalac mind bólogat, hogy valóban. Ennyi az egész. Már megint nyertünk.
S a távolból egy ismert bariton azt kérdi: Tudta, hogy nagy hülyék vagyunk?

Dési János

Forrás: Klubrádió

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1511069508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.