CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hány farkú a rendőrségünk?

2016. november 09. 04:08 - csú

Veress Jenő  glosszája:

helyszineles.PNGElőállították a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistáit a hétvégén Pécsett, mert jó szokásuk szerint színesre festették az összetöredezett járdák darabjait. Amint a párt Facebook-oldalán írják: „kérdeztük, miért visznek el. Mondják, hogy bűncselekmény gyanúja: graffiti. Bevittek, aztán felolvasták nekünk a graffitis törvényt, amiben az áll, hogy a graffiti az olyan dolog, ami a falon van. Ez meg egy vízszintes betonon van, amin járni szoktak, tök másmilyen egy fal, az ilyen függőleges dolog”. „És, most figyeljetek: azért vittek be, hogy vallomást tegyünk. De nem kellett vallomást tenni, hanem

azért ültünk ott két órát, hogy kiállítsanak mindenkinek egy igazolást arról, hogy bevitték, és alá kellett húzni, hogy nem kértünk enni. Boris Vian átkarolta Kafkát.”

Pár hónapja ugyanezért Pesten nem vittek be senkit, „csak” feljelentették, sok más helyen meg békén hagyták őket. A Helsinki Bizottság korábban precízen fogalmazott egy hasonló esetben: józan ésszel belátható, hogy a töredezett járda festése kárt senkinek nem okoz. Állagsérelemmel nem jár, a járda funkcionális használhatóságát nem rontja, így semmilyen helyreállítás nem indokolt a festés miatt. Már persze azon kívül, ami a festés nélkül is szükséges: a szétment, balesetveszélyes járdát meg kell javítani.

Pécsett más a törvény, más a szolgálati szabályzat, mint a fővárosban? Vagy többfarkú a rendőrségünk is, annyiféle jogértelmezéssel? Még megérjük, hogy ez az ügy is megjárja párszor az Alkotmánybíróságot, mint a rendőrök arcmása.

Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr211941237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása