CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrány lett a csepeli kegyeletből

2017. január 28. 03:12 - csú

Utoljára tartottak megemlékezést a csepeli cigányholokauszt-központban, pénzhiány miatt bezár az intézmény. Hiába kértek segítséget a kormánytól.

A központot három éve állami segítség nélkül hozták létre, a működési költségek nagy részét is önkéntesek állták. A további fenntartáshoz 32 millió forintra lenne szükség, ám hiába kértek támogatást a kormánytól.

romaholocauszt_kozpont_bezarasa_csepelen-20170127.PNGAzt gondoltuk, ha a stadionokra jut több száz millió forint, akkor talán a roma holokauszt intézményesített támogatására is jut. Tévedtünk. Ügyünk a kormány mostohagyermeke, úgy is bánik vele” – véli Makai István (képünkön), a Roma Polgári Tömörülés elnöke.

A központot megnyitása, valamint  a mostani bezárása - 2014. augusztus 2. és 2017. január 27. - között több ezren látogatták meg. Az ott látható tárlat raktárba kerül, az épületet pedig a tervek szerint eladják.

Forrás: Video HírTV, fotó MTI

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2612161435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása