CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az összes képviselővel szemben vagyonosodási vizsgálatot indítana Gémesi új pártja

2017. március 19. 02:37 - csú

gemesi_gyorgy_ez_jobb_kep.jpgA napokban párttá alakult, jobbközép irányultságú Új Kezdet össznemzeti mozgalommá kíván válni, célja, kormányzati alternatívát nyújtva, a nemzeti minimumot jelentő tizenkét pontjának végrehajtása – mondta Gémesi György, a párt elnöke a szervezet szombati bemutatkozó sajtótájékoztatóján Budapesten.

A pártelnök – aki Gödöllő polgármestere (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), valamint a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője – azt mondta:

a gyűlölet szítása és politikai csatározások helyett az Új Kezdet egyesíteni szeretné az embereket az általuk helyesnek tartott célok érdekében

- hangsúlyozta.

Véleménye szerint nem lehet elősegíteni az ország morális felemelkedését, "átszerkeszteni" a gazdaságot vagy jól kezelni az egészségügyet, a közoktatást, a fiatalok kérdését, ha nem tesszük le újra az alapokat. Ez az Új Kezdet lényege – tette hozzá Gémesi György, aki

2006-ig a Magyar Demokrata Fórum tagja, 1998-2006 között országgyűlési képviselője is volt.

A politikus hangsúlyozta, hogy a párt alulról építkezik, de az országos politikában jártas szakértők is állnak mellette. Közlése szerint az Új Kezdet

országos "lefedettségű" párt, ám tagjaik egy része csak később, októberig fog színre lépni, mert tartanak a személyüket, illetve a településüket érő retorzióktól. Októberre készül el a párt programja is

- jelezte.

Gémesi György március 15-én, Gödöllőn jelentette be a Józan ész forradalma nevű Facebook-csoport párttá alakulását Új Kezdet néven. Akkor ismertette a párt 12 pontját, amelyek között szerepel a korrupció felszámolása, a jogbiztonság, a szólásszabadság, az önkormányzatok függetlenségének biztosítása, valamint az "emberhez méltó" egészségügy, nyugdíj és oktatás.

Az első, a korrupció felszámolását követelő pontjukkal kapcsolatban bejelentette:

a jövő héten országos népszavazási kérdést nyújtanak be, amelyben azt fogalmazzák meg, hogy minden, 1987 és 2017 között hivatalt viselő kormánytaggal, országgyűlési képviselővel, polgármesterrel és közvetlen hozzátartozóikkal szemben indítson vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kérdésre válaszolva Gémesi György elmondta: bár a párt jobbközép irányultságú, tagjaiknak lehet ettől eltérő világnézete. "Mindannyiunkban van egy kis konzervatív, egy kis liberális, egy kis szociáldemokrata értékrend". Az Új Kezdethez hozzátartozik az is, hogy véget akar vetni a bal- és jobboldal éles elkülönülésének, ellenségeskedésének – fogalmazott.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1012349681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása