CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

B Ó K H Á L Ó

2017. május 16. 02:10 - csú

nyugdijas-777_2.pngNépünnepély, politikai sátor nyugdíjasoknak. Szlogen is van, nagy táblán olvasható: idősek, de aktívak. Az ilyen bók felér egy sértéssel, de a jóindulatú szervezők ezt nem tudják. Említhetnék több hasonlót.

Egy vállalkozó beszélt a tévében: "Mondom egyik munkásomnak, Péter, te már nem vagy cigány, mert rendesen dolgozol. Ha lopnál és csalnál, akkor cigány volnál, de most már nem". Szép, ugye? Osztálytársak így bókolnak: "Fiúsítunk, Timi, mert

értelmesebb vagy, mint a lányok". Felnőtt férfi: "Az én anyám remek asszony, öreg fejjel (?) beült az iskolapadba, le is érettségizett". És így tovább.

Ezek a suta bókok már ellépnek egy kicsit a nyuggerezéstől, a szőke nőtől, meg az országgyűlési rasszista-szexista bárdolatlanságoktól. Aki így kedveskedik, még mérsékelten civilizált ugyan, de már nem egészen barbár. Hogy stílben maradjunk: korlátolt, de igyekszik.

Nemes Ilona

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2512505165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.05.16. 23:04:42

A fenti, idős gyalogos házaspárt ábrázoló táblát be kellene emelni a hivatalosan elismert közlekedési jelzőtáblák közé, és minden gyalogátkelőhelyhez és minden utcasarokra ki kellene tenni!

Ki kellene tenni, hogy Habony Árpád fejbe ne rúgja őket, mert lassan tudnak áthaladni a terepjárója előtt!

Tarjányi László 2017.05.16. 23:05:43

Madarat tolláról, miniszterelnököt barátjáról!
süti beállítások módosítása