CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel fideszes vezetőinek lehet törvényt sérteni?

2017. július 26. 05:34 - csú

kerdojel-mas-255_12.pngMintegy két hónapja, szerintünk jogszabálysértőn, lapigazgató vagy/és felelős szerkesztő nélkül jelenik meg a Csepeli Hírmondó. A hatályos törvény 46. § (9) bekezdés d) pontja szerint ugyanis a sajtótermék impresszumában fel kell tüntetni a szerkesztésért felelős személy nevét (2010.CLXXXV. törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról).  A törvénytelen helyzetért a fenntartó Csepeli Önkormányzat és a kiadó egyaránt felelős.

Ennél azonban fontosabb az a sajnálatos tény, hogy a kiadó és az önkormányzat vezetése hetek óta azt sem tartja szükségesnek, hogy a képviselő-testületet és az olvasókat egyaránt tájékoztassa a lap szerkesztésében beállott változásokról és azok okairól.

Nem az elemi kíváncsiságról van szó, bár az is jogos, és természetes. Miért ne tudhatnák a csepeliek, akiknek együttesen súlyos tízmilliókat kell fizetniük, hogy ingyen megkapják kéthetente a CSH-t, hogy ki a felelős egy helyi lapért, és az abban megjelent cikkekért? A törvény, amit a Fidesz sem törölt el, joggal kötelezi az önkormányzatot és a felelős kiadót ezeknek az információknak a folyamatos megadására.

A veszélyt az jelenti, hogy a városvezetők törvénysértését látva, sokan teszik fel majd a kérdést: a polgármesternek, helyettesének és az általa felügyelt Városkép kft főnökének lehet egy mozdulattal félresöpörni a törvényt? Ha igen, akkor másnak miért nem adatik meg ez a lehetőség? Hol itt az egyenlőség? A Szent Imre téren aligha...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6312677751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása