CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szemenszedett szemtelenség, amit a csillagtelepi szemészettel tettek

2017. december 11. 05:59 - csú

szemeszet-2017.PNGCsak a homály biztos. Csillagtelepen a legerősebb szemüveggel sem látható az évtizedekig működő szemészet

Megdöbbentő kép fogadja a beteget, aki Csillagtelepen a Vénusz utcai rendelő első emeletén a szemészetet keresi. Azt hiszi, rosszul lát. Korábban már megszokta, hogy emberek tucatjaival találkozik a rendelők és az optikus előtt. Most azonban üres a folyosó. Először még örülne is, hogy véletlenül kihúzta a nyerő számot, és bejelentkezés nélkül is azonnal sorra kerül, de a következő pillanatban már gyanús a csend. Aztán a beteg felocsúdik, és eljut a tudatáig, hogy itt minden megszűnt. Nincs rendelés, nincs optikus, csak néhány papír, amin közlik vele, hogy az évtizedek óta megszokott rendelés a Bajcsy-Zsilinszky útra költözött. 

A beteg ott áll. és nem érti, mi történt. A folyosó másik oldalán lévő rendelőkből kilépő orvosok, asszisztensek semmit sem tudnak vagy nem akarnak mondani a szemészet távozásáról. Azt sem tudják, lesz-e és ha igen, akkor mikor lesz ott újra szemészeti rendelés.

A gazda, a fideszes városvezetés nem segít az eligazodásban, pedig mindennek ő az oka.

Szeptemberben - a lejárt bérleti szerződésre hivatkozva - a fideszes többségű mameluk képviselő-testület felhatalmazása alapján szerződést bontottak az addigi bérlővel, aki évtizedeken át pénzt, fáradságot nem kímélve tett meg minden tőle telhetőt a szemészeti gyógyítás zavartalanságáért. Borbély Lénárd polgármesternek és állandó tettestársainak a szerződésbontáshoz volt joga,  tolla és pecsétje, de az intézkedést nem indokolták, az teljesen érthetetlennek és főként értelmetlennek látszik. Az egész ügy lebonyolítása pedig a csepeliekkel, főként a csillagtelepiekkel szemben szemtelenség. A régi orvosok, asszisztensek november 28-án kiürítve átadták a rendelőket és az optikai üzletet az önkormányzat illetékeseinek. 

Az új gyógyító garnitúrának egyelőre híre hamva sincs. Nyoma meg aztán egyáltalán nem lelhető fel. Hírt nem adnak magukról, nem beszél róluk fórumain a csepeli hivatalosság sem. A folyosón bolyongók azt rebesgetik, hogy a budai kerületből érkező csapat a városvezetők csókosa. Róluk sem hajlandók tájékoztatást adni a Szent Imre téri tettestársak. Igaz vagy nem igaz a híresztelés, ez mindegy is, csak teljesen érthetetlen, hogy miért kell üresen hagyni a szemészeti rendelőt. Az önkormányzat vezetői még arról sem adnak tájékoztatást, hogy Csepelen hol kereshetnek és hol találhatnak a betegek önkormányzati ellátást szemészeti panaszaikra. Csak az elbocsátott csapat cédulája árválkodik a falakon...

anzágo

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr913460751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.11. 21:27:12

A csepeli vezetőknek nincs szükségük szemészetre, ők szemtelenek!
süti beállítások módosítása