CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szegényektől vette el a pénzt Csepel fideszes városvezetése?

2017. december 13. 05:59 - csú

kislany_alma_borbely_lenard_zsakokkal_-2017-11-.pngCsepeli csendélet: didergő kislány ingyen almával és polgármester túlfűtött büszkeséggel

A Borbély Lénárd polgármester által benyújtott 2017. évi költségvetési tervben a szociális juttatásokra mindössze 171 millió forint (!) lett betervezve.  Ez az összeg az MSZP-s önkormányzat 2010. évi  összegének ~ 28 %-át teszi ki csupán. Hova tűnt a többi pénz?

Megakadt a torkán a csepeli városvezetőknek a kampány-krumpli. Akár Hófehérkéhez is hasonlíthatnánk a Szent Imre téri  jóembereket, mert sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják az akciót övező indulatokat. No, de hol vannak ők a hófehérséghez! Több hazugságot is tartalmaz például a

Csepeli Hírmondó ezzel kapcsolatos cikke. Ez önmagában még nem lenne meglepő, hiszen  a szerkesztőség az Ábel Attila alpolgármester tulajdonában lévő fideszes hírblogtól vette át, a kifejezetten politikai célzatú írást.

Ami hiányzik a mámoros  győzelmi jelentésnek szánt dolgozatból, az a krumpliosztásra váró hosszú sorok látványának, illetve a valóságot, a csepeli szegénységet képekben ábrázoló helyzetnek a reális megítélése. Az akció ugyanis nem csak arról szól, hogy az önkormányzat vezetői nagy reklám közepette kiosztottak nyolcezer almát-, illetve burgonyát tartalmazó zsákot, hanem arról is, hogy Csepelen sok ezren szorultak rá az ingyenes akcióra, sok ezren vállalták még a sorban állást is pár kiló almáért, krumpliért. Ráadásul az akció mintha azt is el akarná feledtetni, hogy a csepeli fideszes vezetés évek alatt több száz millió forinttal csökkentette a szociális célú kiadásait.

Az  Ábel-féle blogról átvett csepel.hu-s cikk egyik része  kemény és tömény hazugság. A szerző azt állította, hogy „az MSZP-s önkormányzat ….többször csökkentette a szociális juttatásokat…” A csepel.hu-n még fellelhető adatok szerint 2006-ban a szociálpolitikai és egyéb pénzbeli juttatások összege 511,5 millió forint volt, 2009-ben 559 millió forint, míg 2010-ben a 2011 áprilisában (tehát már a fideszes városvezetők által) elfogadott pénzügyi beszámoló szerint, 608,9 millió forint. A számok cáfolják az udvari szerző állítását.

Ennél még érdekesebb azonban, hogy a Borbély Lénárd polgármester által benyújtott 2017. évi költségvetési tervben a szociális juttatásokra mindössze 171 millió forint (!) lett betervezve.  Ez az összeg az MSZP-s önkormányzat 2010. évi  összegének ~ 28 %-át teszi ki csupán. Hova tűnt a többi pénz? Hogyan, miért és ki nyelte le ezt a hatalmas összeget? Miért nem beszélnek erről, akiknek a kezében az információ van és a rászoruló csepeliek, magyarán a szegények szociális megsegítésére szolgáló pénz volt. Vagy ott van most is?

V.-A.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8713467853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.13. 22:00:58

Valamiből fizetni kell a tanácsadó hadat meg a fideszes képviselőknek a képviselői díjon felül járó tanácsnoki tiszteletdíjat is! Ki a fene találta ki, hogy az ilyen jövedelmeket tiszteletdíjnak kell nevezni, holott a NÉP az illetőket egyáltalán nem tiszteli!
süti beállítások módosítása