CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Két szavazatod lesz a választáson: oszd meg és uralkodj!

2018. április 06. 04:24 - csú

Mi az a taktikai szavazás? Listán a pártokra szavazunk, egyéniben a pártok helyi jelöltjeire.

Listán szavazz arra a pártra, amelyik a legszimpatikusabb! Ha nincs ilyen, akkor arra, amelyik szerinted a legkisebb rossz. De ha valóban változást akarsz, érdemes olyan pártra szavazni, amelyik feltételezhetően képes átlépni a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

Egyéniben viszont a listás szavazatodtól függetlenül szavazz arra az ellenzéki jelöltre, aki helyben a Fidesz legesélyesebb kihívója! Ha

esélytelen jelöltre szavazol, akkor a szavazatod el fog veszni, és ezzel gyakorlatilag a Fideszt erősíti.

Ha te is a legesélyesebb ellenzéki kihívóra szavazol, azzal hozzájárulhatsz ahhoz, hogy helyben legyőzze a kormánypárti jelöltet, és eggyel csökkentse a Fidesz parlamenti helyeinek számát. Lehet, hogy pont a te szavazatodon múlik!

És hogy a te körzetedben ki az esélyes kihívó? Függetlenek és a kis pártok jelöltjei csak akkor lehetnek esélyesek, ha nagy pártok is beállnak mögéjük, és támogatják őket. Ahol ez nem történik meg, ott a nagy pártok jelöltjei közül érdemes választani.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3413804664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása