CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyomorrontást Németh Szilárdtól, gyógyszert a választóktól lehet kapni

2018. április 07. 05:59 - csú

000-2_borbely-nemeth-1000-es_2.pngNémeth Szilárd és Borbély Lénárd tekintetében a kétség: Na, most mi lesz?

Borbély Lénárd a mohácsi vészt idézve vészt jóslóan gyűlölködik – Kormánypárti ígérgetés nyakló nélkül - Németh Szilárd körmöst osztogat a csepelieknek!  - Büntetéstől tartanak a kerület fideszes vezetői?

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 5-én megjelent 13. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Az április 8-i választások előtt megjelenő utolsó Csepeli Hírmondó már a címoldalon belecsapott a kampánylecsóba. Borbély Lénárd felhívta a

nagyérdeműt, hogy „Most vasárnap a saját érdekeink szerint szavazzunk. Azt a képviselő-jelöltet válasszuk meg, akire számíthatunk a bajban.” Csak azt nem tette hozzá, hogyha nem így lesz, akkor dádá. A 2. és a 3. oldalon készült interjúban már hozzátette mondandója lényegét: „És azt is érdemes számba venni, hogy melyik jelölt képes arra, hogy fejlesztési pénzeket hozzon a kerületbe.” Hoppá. Kibújt a szög a zsákból. Csak nem Németh Szilárdra gondolt, akire az előző számban már felhívta figyelmünket, Csepelre hozott milliárdjai számbavételével? Vajon miért nem merte ismét kimondani a nevet a polgármester? Talán attól félt, hogy a Kúria ismét megbünteti a lapot az egyenlő esélyek biztosításának hiánya, a választási törvény megsértése miatt?

Nem tudjuk. Különösen azután érthetetlen ez a szégyenlősség, miután elolvassuk a vele készült interjút, a lap több cikkét. Ezekben mintha nem is marasztalta volna el a lapot a Kúria, folyik tovább a kormánypropaganda, a migránsozás, sorosozás. Változatlanul olvashatók  ellenzék ellenes írások, az ellenzék reagálásának a legcsekélyebb lehetősége nélkül.

A megmaradt oldalakon a már többször megírt fejlesztések átirata, illetve új témaként a családok biztos jövőjét sugalló, Novák Katalinnal, az EMMI államtitkárával készült riport olvasható. Az utóbbi írás elolvasása után megnyugodtunk: hazánkban nagy boldogságban és gazdagságban, nagyszerűen fejlődő gyerekek körében élnek a családok. A jövő, pedig mint a mesében: a magyar családok egyre gyarapodva, szeretetben és boldogságban élnek tovább, míg meg nem halnak. Kedves, aranyos, boldogsági faktort növelő írás. Ez hiányozott a sorsdöntő választás előtt. Megkaptuk.

Természetes, hogy ebbe „a nagy boldogságba, szeretetbe” nem fértek bele a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák; a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések, mint például a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd  felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan kérdések.

A Csepel Hírmondó hetenkénti megjelentetése megszűnik. Talán ennyire volt elegendő a Fidesz-frakcióval az ősszel megszavaztatott plusz 30 millió? Ezek szerint a hat plusz szám egyenkénti teljes nyomdai költsége 5 millióba került? Nem sok ez egy kicsit?  Vagy másra is kellett adni belőle? Nem kellene a következő testületi ülésen beszámolni a költekezésről?

A Csepeli Hírmondó következő száma két hét múlva, április 19-én jelenik meg.

Véleményünk a cikkekről:

1) Mohácsnál nem szavazhattunk

A polgármesterrel készült interjú elképesztő mélységeket tár fel a polgármester gondolkodásának eléggé el nem ítélhető szélsőjobboldali politikai felfogásáról, szervilizmusáról. A Fidesz és Németh Szilárd győzelme érdekében, a kerület lakosságának szolgálata helyett, Németh bábjaként átveszi a kormány és a Fidesz, illetve a meghatározó fideszesek  szófordulatait, mondatait, terjeszti a hazugságokat. A helyzet Moháccsal való összehasonlításával, Trianon felidézésével, gyermekeink, unokáink molesztálásának hazug vádjával már-már túllépi Németh országosan is elítélt, kigúnyolt bornírtságait, demagógiáját. Ez már a gyűlöletbeszéd szintje, miközben az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága, független szakértők vizsgálatai alapján, felszólította Magyarországot, hogy „lépjen fel a politikusi gyűlöletbeszéd ellen.”

https://index.hu/kulfold/2018/04/05/az_ensz_felszolitotta_magyarorszagot_hogy_lepjen_fel_a_politikusi_gyuloletbeszed_ellen/ 

Borbély ráadásul demokráciáról szónokol, miközben a lap, amelyben nyilatkozik, s amelynek újságírója alákérdez, korábbi számaival élesen bizonyította, hogy neki a választási törvény betartása huszadrangú kérdés. Erről jogerős papírt is kapott – a Kúriától. A mindenáron való győzelem érdekében a lapban nem adtak szót az ellenzéknek, mindent megtettek lejáratásukra. Most Borbély úr azt állította, hogy a „média háromnegyede ellenzéki”, amit még a független, vagy a Fidesz pártcsaládjához tartozó európai pártok képviselői sem hisznek el, sőt cáfolnak.

A kerület polgármestere svéd, dán „példákat” hoz fel vélt igaza (a migránsok számának növekedése) bizonyítására, holott az Economist Intelligence Unit szerint egyes skandináv városok (Amszterdam, Stockholm) a világ legbiztonságosabb 10 városai között vannak nyilvántartva, sőt Barcelona is előrébb van Budapestnél. A világ „legélhetőbb” városai között pedig 2017-ben a 2. Bécs, Helsinki a 9., Hamburg pedig a 10. helyen áll. Budapest nincs az első tízben.

 „Illegális bevándorlók” – ról beszél Borbély, miközben sem az EU, sem az ENSZ, de a magyar pártok egyike sem támogatja az illegális bevándorlást. Közben elhallgatja, hogy a magyar kormány által titokban, közel 20.000 bevándorlót, köztük bűnözőket, engedett be, s több mint 3.500 embernek adott menekülti, oltalmazotti státuszt.

Borbély úr tetszelgett a hős „várvédő” szerepében – „az önkormányzati lakásokat nem migránsoknak adjuk” –, pedig eddig senki nem kérte, hogy adják. Vagy: „Megvannak a mi szegényeink, akiknek csak mi tudunk segíteni” – mondta, holott 2010 óta, Németh Szilárddal együtt több száz millióval csökkentették a szociális szféra önkormányzati támogatását.

 

2) Orbán Viktor: jövőt is választ Magyarország április 8-án

    Nem csak négy évre választunk

    Ellenzéki veszekedés és osztozkodás az utolsó pillanatokban

    Mi az ára Szabónak és Bangónénak?

Orbán Viktor – a világon szinte egyedülállóan, a fejlett világ legtöbb és legnagyobb médiája teljes elképedésére –, csak a rádióban, és a számára összehívott, válogatott közönség előtt mer beszélni, nem vállalja a nyílt vitát. Még a saját kampányát is teljesen titokban tartja, nehogy egy újságíró tudjon róla, s esetleg kellemetlen kérdéseket tehessen fel. A Csepeli Hírmondó meg „csüng rajta”, az utóbbi időben szinte minden számban közli megnyilatkozásait.

Annak ellenére, hogy Orbán kb 20.000 bevándorlót engedett be az országba, s több ezer menekültet fogadott be. A mai Magyarországon csak a Fidesz foglalkozik – az emberek becsapása érdekében –, a bevándorlással, az emberek, köztük a csepeliek, sehol nem találkoztak valódi bevándorlókkal. A jövőnk ezért az ország valós gondjainak (egészségügy, a társadalom kettészakadása, a szegénység növekedése, a korrupció rendszerré válása stb) mielőbbi megoldásán múlik.

Ha a lap 8. oldalán közölt „Szavazatarányok” – at nézzük csak, mivel a lap megjelenésének időpontjára már csak három komoly jelölt maradt (Németh Szilárd, Dr. Szabó Szabolcs, Bereczki Miklós) akkor 34 %-on áll Németh, Bereczki 20 %-on, míg Szabó 46 %-on. A győzelemre tehát Dr. Szabó Szabolcs az esélyes. Mivel a Közös Ország Mozgalom (amelyre hivatkozik a CSH), szerint a változást akarók száma  Csepelen 16-20 %-kal magasabb a jelenlegi kormány maradását kívánóknál, Szabó győzelme reális esélynek látszik.

3) Látványtervek: ilyen lehet a megújult Jedlik Ányos Gimnázium

A terv folyamatosan bővül, új-és újabb javaslatok kerülnek beépítésre. Már könnyen elképzelhető, hogy a túlzottnak tűnt 5 milliárd sem lesz elegendő az álmok valóra váltására.  Ám az igazi kérdés, mennyibe fog kerülni az új gimnázium teljes fenntartása, működtetése. Ki fogja fenntartani? Vagy, ahogy beszélik, a fejlesztés után átadják az egyháznak? Ha igen, akkor miért nem lehet ezt a csepeliekkel megbeszélni?

4) 2018, a családok éve

Néhány megjegyzés a riporthoz:

> utoljára 2008-ban emelték Magyarországon a családi pótlékot, illetve a nyugdíjminimumot. Magyarországon például egy gyerek esetén a támogatás 12.200 forint, míg a szomszédos Ausztriában 35.000, ami 10 éves kor felett már 43.000 forintnyi összegnek felel meg. A nyugdíjminimum 10 éve 28.500 Ft. Az eltelt 10 év alatt az árak ~ 20 %-kal nőttek!

> a családok helyzetében egyik meghatározó a rezsiköltségek alakulása. A Magyar Földgáz-kereskedőtől (MFGK) kapott adatok szerint 2013-17 között egy háztartás átlag 70.000 forintot vesztett a kötött árak alkalmazása miatt. A rezsiharc igazi győztesei tehát nem a magyar családok, hanem az a magyar oligarcha, aki lefölözte az olcsón behozott és a drágán továbbadott gáz közötti hasznot.

> A Bertelsmann Alapítvány legutóbb nyilvánosságra hozott vizsgálata 28 országban tekintette át, hogy az adott ország hogyan bánik szegényeivel, mennyire ad esélyt a gyerekeinek. A vizsgálat szerint az utolsó ötben vagyunk, azaz „sem a szegénységgel, sem az egészséggel, sem a gyerekek esélyeivel, sem a diszkriminációval nem foglalkozunk tiszteségesen.” 

https://zarojel.hu/ferge-zsuzsa-orban-magyarorszagan-a-szegenyek-szamara-eltunt-a-remeny/

Németh Szilárd szerint körmöst érdemelnek a csepeliek. A konyhaművészként is bemutatott Fidesz-politikus a CSH 18.oldalán saját receptjét kínálja ehhez a lap olvasóinak. Ott tudhatja meg a nagyérdemű: miből és miként készíti a füstölt nyúljás-körmös pacalt Németh. Eszi? Nem eszi? Nem kap mást a CSH-tól, aki végiglapozza. Esetleg gyomorrontást a hónapok, évek óta tartó Fidesz-propagandától, de arra már nem a CSH-ban, hanem a szavazófülkékben a választók kínálják az orvosságot…

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Március:

29.

Tömegkarambol volt Csepelen: az Erdősor u. és a Szabadság u. kereszteződésében három autó ütközött össze, egy súlyos sérült volt.

Április

1.

NBIII-as labdarúgó mérkőzés: Csepel – Érd 2-3.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6613813246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása