CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az érdekemmel kelnek, fekszenek...

2018. június 27. 02:10 - csú

magyar_ertelmezo_kezi_szotar.PNGElhomályosult, fejtetőre állt itt  rengeteg dolog. Sokan  már egymást sem értik meg. Új szótár kellene, hogy helyreállítsuk a magyar szavak értelmét

Amint meghallom: „ez a magyar emberek érdeke”, menekülőre fogom. Akárcsak akkor, ha kiderül, „az értékrendünk” így meg úgy kívánja, főleg, ha „ellentétes” ezzel meg azzal. Például a kormánypártiak az én érdekemmel kelnek és fekszenek, csak sosem derül ki, mi is lenne az. (Vagy ha körvonalazódik, még rosszabb.)

Az ellenzékieknek

van értékrendjük. Például a pártjából frissen kilépett politikusnő egy perc alatt hatszor (legalább) használta e fogalmat egy interjúban. (Amikor nagyjából körvonalazódott, mit takar ez, már nem érdekelt.)

Történelmünk még – talán – ismeri az érdekegyeztetés meghatározást. Bizonyos „értékek mentén” (haza?) sikerült, ha csak ideig-óráig is, összehangolni az érdekeket. Talán mert értelmük volt a fogalmaknak.

Új szótár kell.

 mszi (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3014063747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása