CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeliek nem kérték, de ma megkapják, ha akarják, ha nem...

2018. október 01. 05:59 - csú

fideszes_onkormanyzati_kepviselok_2014-2019.PNGA csepeli önkormányzat fideszes mamelukjai nem kérték ki az emlékműről (sem) a csepeliek véleményét

Dr. Urmánczy Nándornak  emlékművet avatnak ma a csepeli Daru-dombon. Aki úgy véli, semmit vagy csak nagyon keveset tud Urmánczyról, azt vigasztalja a tudat, hogy nincs egyedül, sőt a többséghez tartozik.

Az emlékmű felállításáról még augusztus 21-én, rendkívüli képviselő-testületi ülés döntött, 10 fideszes képviselő támogatásával. (A jegyzőkönyv tanúsága szerint az ellenzék kérésére Borbély úr ígéretet tett: az emlékmű tervezőjével kötendő szerződést nyilvánosságra hozzák. Az emlékmű megvalósult, de az  ígéretből - sok-sok társához hasonlóan - eddig nem lett semmi.)

Urmánczy a két világháború közötti időszak irredenta mozgalmának vezéralakja volt. Csepelhez semmivel sem kötődik. A városházi kommunikátoroknak nevezett papagájkommandósok eddig nem adtak tájékoztatást arról,   volt-e az emlékmű ügyében bármilyen pályázat, ha volt, milyen feltételeket fogalmaztak meg a pályázókkal szemben, s mennyibe  került az emlékmű megvalósítása. A papagájkommandó szeptember 26., vagyis a legutóbbi kt-ülés óta  egy árva szót sem szólt arról,  hogy

a törvényi előírásoknak megfelelően, a testület tárgyalt-e a pályázat eredményéről, a pályázó által készített emlékmű tervezet megvalósításához szükséges, kötelezően beszerzendő művészeti szakvéleményekről. Ezek nélkül ugyanis árnyék vetülhet a ma felavatandó emlékmű felállításának törvényességére. Csepel vezetőinek szüksége van erre az árnyékra?

Az augusztusi testületi ülésen egyébként Borbély úr jelezte: tervei között szerepel a Királymajorban lévő Spar körüli terület Boldog Brenner Jánosról való elnevezése és mellszobrának elhelyezése. Szeptember 26-án, a testületi ülésen A fideszes polgármester tervére rábólintottak kedvenc fideszes mamelukjai.  Így aztán a Fidesz jóvoltából Csepelen  folytatódik egy nem kért sorozat: sok millió forint közpénzért olyan személyek kapnak a 21. kerületben emlékművet, akiknek semmi közük Csepelhez.

V.A.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5114268283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.10.01. 21:58:15

Kettővel nő azon szobrok száma, amelyet hatalomváltás után vételre felajánlunk más helységeknek! Azon az áron, amibe nekünk, csepelieknek kerültek! Aztán majd Németh Szilárd kereshet rájuk vevőt, ha nem akarja hogy "életműve" veszendőbe menjen! A szobrok árát a Munkásotthon felújítására fogjuk költeni!
süti beállítások módosítása