CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Háromszázezer forintos öngólt lőtt Németh Szilárd és Borbély Lénárd

2019. január 18. 05:25 - csú

borvely_-nemeth_lehajtott_fejjel_szegyenkezik.PNGA leszámoló elszámoltatók elszámították magukat. A szégyenük sokba kerül

Újabb csepeli fideszes “elszámoltatási ügyben” született ítélet. A bíróság első fokon kimondta: nem követett el bűncselekményt a kerületi vagyonkezelő korábbi vezérigazgatója.

Vajúdtak a hegyek, de nem szültek még egy egeret sem – ezzel a mondattal kezdte az ítélet indoklását a bíró abban a perben, amit a 2010-ben hatalomra jutott fideszes városvezetés indított Szenteczky János, a csepeli városgazdálkodási cég (akkor nevén CSEVAK) korábbi vezérigazgatója ellen.

A fenti szavakból már sejteni lehetett, hogy megint lesre futott a Fidesz Csepelen. Szenteczky a 21órának a felmentést követően az ügy lényegéről elmondta: 2010 májusában, a Fidesz választási győzelme után már látszott, hogy Németh Szilárdék Csepelen össztűz alá veszik a baloldali városvezetést.

Az elszámoltatásnak csúfolt politikai leszámolás nem kímélte a vagyonkezelő működését sem, ezért

Szenteczky a CSEVAK munkafolyamatait és a kollégáit is védve megbízott egy ügyvédi irodát, hogy részletesen tekintsék át, milyen jogi eszközökkel verhetők vissza a támadások.

Miután Németh Szilárdék a 2010 őszén rendezett önkormányzati választást is megnyerték, azonnal felmondták az ügyvédi iroda szerződését, és feljelentést tettek Szenteczky ellen hűtlen kezelés gyanújával, mondván: erre az ügyvédi megbízásra csak azért volt szüksége, mert “szorult a hurok a nyaka körül” és a saját érdekében megbízott ügyvéd költségeit közpénzből fizette – így mintegy hárommillió forinttal károsította meg a közvagyont.

Miután a fideszes feljelentés után a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, sőt, az ügyészség sem talált törvénysértést, a fideszes vezetésű vagyonkezelő pótmagánvádas eljárásban hívta perbe Szenteczkyt.

Ez a per ért véget első fokon szerdán, amikor a bíróság is kimondta: Szenteczky nem követett el bűncselekményt.

A döntést a csepeli városgazda jogi képviselője nem fogadta el és fellebbezett, ezért az még nem jogerős. A bíróság ugyanakkor több mint 330 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte az önkormányzati céget. És persze az sem mellékes, hogy a vagyonkezelőnek az elmúlt két év összes ügyvédi munkadíját is ki kellett fizetni – természetesen ezt is a csepeliek pénzéből.

Szenteczkynek 2010 óta a szerdai már nem az első felmentő ítélete. Az MSZP-s politikust több mint 50 ügyben jelentették fel 2010 után, ám az elmúlt években egymás után durrantak ki a Németh Szilárdék által folyamatosan fújt lufik.

Szerző: Nagy András

Forrás: Hírklikk

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1514569492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.01.18. 18:43:18

Fizesse vissza azt a HÁROMSZÁZ EZER FORINTOT ÉS KAMATAIT, amit polgármesterként a csepeliek pénzéből fizettetett ki A SAJÁT ELHUNYT BARÁTJA, BARATI ATTILA SÍREMLÉKÉRE!

Németh cikket íratott s krokodilkönnyeket hullatott, amikor Barati Attila pácini polgármester, volt MIÉP-es politikus elhunyt! Németh a legjobb barátjának állította az elhunytat, viszont amikor Pandák Pál, füzérradványi polgármester adakozásra kérte fel Németh Szilárdot az elhunyt közös barát síremlékére, EGY FILLÉRT SEM KÜLDÖTT A SAJÁT PÉNZÉBŐL, HANEM A MI ADÓNKBÓL KÜLDÖTT 300 EZER FORINTOT!

Akkor Németh Szilárd országgyűlési képviselősége mellett, fővárosi képviselő és csepeli polgármester is volt egy személyben! A három fizetésből nem telt neki egy fillér sem az elhunyt barátra!

Utólag neki már nem számított a barátság, nem számított hogy nyaranta KÉT HETET vendégeskedett nála, táboroztak, bográcsoztak, ettek-ittak, lovastúráztak, vadászgattak!
Szégyen hogy egy ilyen ember Barati Attila barátja lehetett!

Évente többször arra jártam, sokszor találkoztam is vele, jártam a házukban is, a polgármesteri hivatalban is! Budapesten is sokszor találkoztunk MIÉP-es rendezvényeken, a Hősök terén!

Szerencsére engem nem nevezett a "barátjának"! Engem amikor megölelt, TESTVÉRNEK SZÓLÍTOTT! Ami még összeköt vele, engem ott és azok gyógyítottak ki a rákból, akik rajta segíteni már nem tudtak!

A lelkem fáj érted Attila, utólag is megkönnyezlek! Az Isten irgalma adjon neked örök nyugodalmat!

Téged meg Németh Szilárd, verjen meg az Isten, kutyák vizeljenek a sírodra, hogy Barati Attilát, holtában így meggyaláztad!

Tarjányi László 2019.01.18. 18:44:42

A hozzászólás nem jelent meg.
süti beállítások módosítása