CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárdban túláradt a jó

2019. január 21. 05:59 - csú

nemeth_szilard_sztarfoto_reszlet.PNGÍme a politikus, akiben túláradt a jó, de még titkolta és nem látszott rajta nemeth_szilard_kereszttel_egyedul_lengyeleknel.PNGÍgy, persze már egészen más. A kitüntetett  a kitüntetéssel, a feszülettel és a túláradó jóval

Mi ezt mindig is tudtuk Németh Szilárdról. Mégis messzire, Lengyelországba, Wołominba kellett mennie  ahhoz, hogy végre valaki kimondja. A Varsóhoz közeli községben - ellentétben a magyar, a csepeli emberekkel - kimondták, sőt kitüntetést is kapott érte. A szerénységéről közismert politikus, ahol csak lehetett be is számolt a jeles eseményről. Egykori munkahelyén, a csepeli polgármesteri hivatalban a fideszes szócső, a csepel.hu visszafogottan csak ennyit írt:

"Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, Csepel egykori polgármestere 2019. január 17-én a Varsóhoz közeli Wołomin község főtemplomában a boldog Jerzy Popiełuszko országos emlékbizottságától a „Rosszat jóval győzd le” nevet viselő kitüntetést vett át a

kommunista titkosszolgálat által meggyilkolt mártírpap emlékének és szellemiségének magyarországi terjesztéséért.
A plakett átadásához kapcsolódó oklevelet az emlékbizottság tagjai közül - többek között - Jarosław  Kaczyński, a lengyel kormánypárt elnöke, Mariusz Błaszczak védelmi miniszter, valamint Piotr Duda, a Szolidaritás szakszervezet elnöke írta alá."

Örülünk ennek a kitüntetésnek, gratulálunk is, mert ebből ráismerünk Csepel büszkeségére, jótevőjére. Némi bizonytalanságot csak néhány idézet okoz bennünk, de ezeket igyekszünk majd elhessegetni magunktól. A lengyel kitüntetés nevét az adományozók ugyanis a tragikus sorsú Jerzy Popiełuszko atya utolsó, 1984. október 19-i szentbeszédének legendás mondatából vették: 

"Csak az képes legyőzni a rosszat, akiben magában is túlárad a jó, akinek gondja van arra, miként fejlődjön és miként gazdagodjon az istengyermekség emberi méltóságot meghatározó értékeiben. Gyarapítani a jót és legyőzni a rosszat azt jelenti, hogy gondot viselünk az istengyermekség méltóságára, saját emberi méltóságunkra. Az életet méltó módon kell megélnünk, hiszen csak egyetlen életünk van! Ma különösen sokat kell beszélnünk az emberi méltóságról...Torz az az eszme, amely csak erőszakkal tud fennmaradni. Az életképes eszme magával ragad, embermilliók követik önként."

Németh Szilárd legalább a kitüntetés után olvasta ezeket a sorokat? Nekünk kétségeink vannak. Kétségeink talán még lehetnek, ha kitüntetést nem is kapunk érte.

anzágo

Jerzy Popiełuszko atya idézett utolsó szentbeszéde ITT olvasható  Aktualitása csaknem 35 év után is megdöbbentő

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3514579080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása