CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lebukott Borbély Lénárd!

2019. március 19. 05:59 - csú

borbely_lenard_a_szellemmel-2017-06-04.PNGLeleplezés következik

Borbély úr hazudott. Nem mismásolok: Csepel fideszes polgármestere össze-vissza hazudozott. Véleményem a csepel.hu-n megjelent írásban rögzített mondataira alapozom. A szerkesztőségi cikk szerint azt mondta, hogy 2010 előtt, a szocialista városvezetés idejében: „ a legnagyobb budapesti zöldterület értékesítésből befolyt összeget, 11,3 milliárd forintot pedig jutalmakra költötték. Így nem véletlen, hogy 2010-ig saját erőforrásból szinte semmilyen fejlesztés nem valósulhatott meg. " https://csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/11972-aszfaltozott-ut-uj-jardak-modern-kocsibeallok-megkezdodott-a-kiralyerdo-utca-felujitasa

Borbély Lénárd Csepel északi területe egy részének 2005 végén történt értékesítéséből származó 11,3 milliárd forint bevétel felhasználásáról beszélt. Mindkét mondata hazugság. Hazugság, mert ezt az összeget csak fejlesztésekre, felújításokra lehetett fordítani. Jutalmakra nem. Ezt neki is tudnia kellett/kell, mert akkoriban ő volt az egészet ellenőrző pénzügyi bizottság elnöke. Az sem fedi a valóságot, hogy 2010-ig saját erőforrásból szinte semmilyen fejlesztés nem volt. A csepel.hu-n elérhető éves költségvetési beszámolók és a testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek tételesen cáfolják a polgármester állításait.

Két megjegyzés azért kikívánkozik belőlem. Az egyik, hogy a 2010 szeptemberi átadás/átvételi jegyzőkönyvek szerint az előző vezetés a 11,3 milliárdból 3,1 milliárd forintot hagyott „örökül” a fideszes vezetésnek, amelyet még évekig „használt” a Németh-Borbély duó és az általa vezetett fideszes többségű testület (lásd a 2018.évi költségvetési beszámoló 6. sz. mellékletét). A másik, hogy csak 2010-ben, a Németh Szilárd által előterjesztett éves költségvetésről szóló beszámoló szerint, az önkormányzat 2,1 milliárd forintot fordított kerületi beruházásra, felújításra.  https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2011/0428/109szetBeszmol_a_2010.vikltsgvetsteljestsrl.pdf

Ez az összeg nagyobb is lehetett volna, de a 2010 októberében megválasztott új képviselő-testület, Németh Szilárd javaslatára több fejlesztési döntést visszavont. Így például nem valósulhatott meg 400 db társasházi lakás vagyonvédelmi jelzőrendszerének kiépítése, a Polgármesteri Hivatal felújítása, egy BMX pálya kialakítása, a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt park ~ 100 milliós felújítása.

Borbély tehát még hazudni sem tud igazán. Leanne ten Brinke, a denveri egyetem docense szerint „a hazugságban az a legnehezebb”, hogy hihetőnek kell tűnni, másrészt ügyelni kell arra, „hogy nehogy kiszivárogtassuk a valóságot valamilyen kommunikációs csatornánkon keresztül.” A polgármester állításai hihetetlenek és leellenőrizhetők voltak, így könnyen lebukott.

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4314693522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása