CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bomba és meglepetés

2019. szeptember 19. 03:27 - csú

fidesz-narancs_szajtomesre_10.PNGAz önkormányzati választás tényleg mindenkiből a legváratlanabbat hozza ki. Tarlós István megafonos performansza után számomra a kampány eddigi legelgondolkoztatóbb eseménye történt Szekszárdon, ahol egy magánszemély – akiről azóta kiderült, hogy helyi fideszes jelölt – azért panaszolta be Bomba Gábort, az ellenzék által támogatott polgármester-jelöltet a helyi választási bizottságnál, mert szerinte kihasználja a „Bomba” családnevét, és az energiaital „márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát”.

Még egyszer elmondom, hogy elhihessem végre: Bomba Gábor az energiaital „márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát”.

Ráadásul – folytatódik a hivatalos indoklás – családnevének „ilyen formában való megjelentetésével” megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az érzetet kelti, hogy „ismerős” a termék miatt. Mi jöhet még? Tényleg, mi jöhet még? Vagy

ez vicc? Szórakozás? Performansz? A média figyelmének felkeltése?

És még nincs vége: a panaszos azt elismeri, hogy az energiaital nevében ugyan van egy felkiáltójel is, ami Bombánál hiányzik, de a nevének és szervezetének karakter- és színhasználata nagyon is hasonlít a Bomba Gold termékre, így aztán – jön a következtetés – megsérti a választások tisztaságát és az esélyegyenlőséget.

Itt tartunk ma, 2019-ben Magyarországon. Ez láthatóan nem vicc, nem kacsa, hanem a kőkemény valóság. Önök már fel sem kapják a fejüket egy ilyen hírre? Vagy azt mondják, nálunk úgyis bármi megtörténhet?

Bomba hozzátette, hogy ilyen alapon a vele szemben induló fideszes polgármester, Ács Rezső nevében is van potenciál bőven. Be lehetne panaszolni mondjuk azért, mert az Ács nevű barkácsfelszerelésgyártó cég „márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát”.

Tök jó, nem?

És egész jó kis kreatívot lehetne gyártani hozzá. Bomba úgyis hiába kért engedélyt plakátjainak kihelyezésére a fideszes önkormányzat jegyzőjétől, mert ő „egy olyan osztályra továbbította a kérelmet, ami nem is illetékes ebben a kérdésben”.

És happy end: a szekszárdi választási bizottság Bombának adott igazat. Tehát van még mit csiszolni a márkajelzésen.

Lampé Ágnes (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6415125784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása