Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

július 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Közpénzen kitömött jóbarátja almáit osztogatta Németh Szilárd

2020.05.23. 05:43 csú

nemeth_szilard_mentok_mentosok_alma_tiz_lada_-2020-05-14_majus.PNGA Vastagbőr kellett hozzá, hogy kiderüljenek egy vitamindús államtitkári osztogatás hátterének a tényei

Miként korábban  beszámoltunk róla, Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke május 12-én, a mentők napján személyesen fejezte ki köszönetét, tiszteletét és elismerését a csepeli mentősöknek. Hálája jeléül átadott két raklap almát is, melyet az az Agricolae Kft. biztosított számára. Az Átlátszó tényfeltáró hírportál  Vastagbőr nevű blogja utánajárt az ügynek, és kiderítette: az almás cég korábban több állami támogatást is elnyert, Németh polgármestersége idején pedig együttműködési megállapodást kötött a csepeli önkormányzattal. 

“Szatmári barátaim, az Agricolae cégnek a vezetője itt van velünk, és az ő, az őnekik a segítségével, Zolibarátom segítségével szereztünk egy pár láda szatmári almát, és szeretnénk átadni. Szerintem ilyenkor jól jön, vitamin van benne. “ – zárta beszédét Németh Szilárd az elé felsorakoztatott öt mentősnek, majd kiosztott két raklap almát, melynek rekeszeire az Agricolae Kft matricája volt ragasztva.

Az 1998-ban alakult Agricolae Kft. 2003-ban hozta létre a Meggy Kert-Tész szövetkezetet, ezután 2005-ben a Szatmár Bio Kft., majd 2009-ben a Szatmári Szilvalekvár Kft. kapcsolódott be a cégcsoport munkájába, amely 2014-ben alig száz embert foglalkoztatott, de így is sikerült elnyernie egy 84 millió forintos állami támogatást plusz 30 munkahely megteremtésére. A fejlesztéssel, a 20 tonnás kapacitású fagyasztó- és 1000 tonnás kapacitású tárolóhelyiséggel a társaság megkétszerezte addigi logisztikai kapacitását.

Ebben még nem lenne semmi különös, de

nemeth_szilar_czomba_sandor_alma_buli_-2020_majus.PNGaz átadáson nem kisebb nevek stand up-oltak, mint Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár, valamint maga Németh Szilárd.

Németh Szilárd az eseményen hangsúlyozta, hogy a beruházás nagyszerű példa a kormányzat, az önkormányzat, a helyi vállalkozók és a munkavállalók összefogásának, hogy ebből a szociálisan nehéz helyzetből a „saját hajuknál fogva” kihúzzák magukat. Azt is elmondta, megvizsgálják annak lehetőségét, hogyan lehetne Budapesten – akár üzlethelyiség átadásával – az Agricolae Kft. termékcsaládját népszerűsíteni.

szatmari_a_csepeli_piacon_-atvagas.PNGMindössze pár hónap telt el, és ez is sikerült,: az Agricolae 2015-ben először a csepeli piacra “tört be”, épp Németh Szilárd polgármestersége alatt, mi több, akkor alá is írtak egy együttműködési szerződést a csepeli önkormányzattal.

2016 őszén a kft 208 millió Ft uniós pénzhez jutott. A cég K+F+I tevékenységének támogatása című pályázaton nyerte el az összeget, amelynek segítségével a térségben termő szatmári szilvából, illetve a szabolcsi almából és beregi meggyből készítettek speciális gyümölcsitalokat és lekvárokat. Nem mintha korábban nem pontosan ez lett volna a cég profilja.

Tavaly év végén a Agricolae már nagyobbat szakított. A „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2019-1.1.1-PIACI KFI) című pályázati felhívás keretében a kormány 55 milliárd forintot osztott szét 151 vállalatnak. Ebből az Agricolae “A Szabolcs-Szatmár-Bereg térség gyümölcs termesztési és feldolgozási komplex rendszerének fejlesztése a hatékony és fenntartható gazdasági működtetés érdekében” nevű projektre nem kevesebb, mint 997 900 025 forint támogatást kapott. Ez a közel 1 milliárd a teljes projektköltség 60%-ának felelt meg.

Gratulálunk a vállalkozáshoz és köszönjük az almát!

Forrás: VASTAGBŐR (vastagbor.atlatszo.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915712958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.05.23. 22:52:04

Fizesse vissza azt a HÁROMSZÁZ EZER FORINTOT ÉS KAMATAIT, amit polgármesterként a csepeliek pénzéből fizettetett ki A SAJÁT ELHUNYT BARÁTJA, BARATI ATTILA SÍREMLÉKÉRE!

Németh cikket íratott s krokodilkönnyeket hullatott, amikor Barati Attila pácini polgármester, volt MIÉP-es politikus elhunyt! Németh a legjobb barátjának állította az elhunytat, viszont amikor Pandák Pál, füzérradványi polgármester adakozásra kérte fel Németh Szilárdot az elhunyt közös barát síremlékére, EGY FILLÉRT SEM KÜLDÖTT A SAJÁT PÉNZÉBŐL, HANEM A MI ADÓNKBÓL KÜLDÖTT 300 EZER FORINTOT!

Akkor Németh Szilárd országgyűlési képviselősége mellett, fővárosi képviselő és csepeli polgármester is volt egy személyben! A három fizetésből nem telt neki egy fillér sem az elhunyt barátra!

Utólag neki már nem számított a barátság, nem számított hogy nyaranta KÉT HETET vendégeskedett nála, táboroztak, bográcsoztak, ettek-ittak, lovastúráztak, vadászgattak!
Szégyen hogy egy ilyen ember Barati Attila barátja lehetett!

Évente többször arra jártam, sokszor találkoztam is vele, jártam a házukban is, a polgármesteri hivatalban is! Budapesten is sokszor találkoztunk MIÉP-es rendezvényeken, a Hősök terén!

Szerencsére engem nem nevezett a "barátjának"! Engem amikor megölelt, TESTVÉRNEK SZÓLÍTOTT! Ami még összeköt vele, engem ott és azok gyógyítottak ki a rákból, akik rajta segíteni már nem tudtak!

A lelkem fáj érted Attila, utólag is megkönnyezlek! Az Isten irgalma adjon neked örök nyugodalmat!

Téged meg Németh Szilárd, verjen meg az Isten, kutyák vizeljenek a sírodra, hogy Barati Attilát, holtában így meggyaláztad!