CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Szó sem lehet róla…

2021. július 06. 00:02 - csú

csepeli_kepviselo-testulet_kt_2021-07-02_-koronavirus_utani_elso_ules.jpgNehéz dolga van annak a csepelinek, aki korrekt, részletes tájékoztatást keres az általa választott képviselő-testület munkájáról. A fideszes városvezetők alaposan visszaélnek a helyzetükkel, és 2010. óta gyakran teljesen elzárják vagy úri jókedvükben csak csepegtetik az információkat az évi sok tízmillió forintért fenntartott szócsöveikből. Ugyancsak 2010. óta az ellenzék sem könnyíti meg az érdeklődők dolgát. Nem tudnak vagy nem akarnak részletes képet adni a csepeli döntések megszületésének hátteréről.

A legutóbbi kt-ülésről ITT OLVASHATNAK HIVATALOS BESZÁMOLÓT azok, akikből a Németh-Borbély duó és tekintélyes udvartartásuk még nem ölte ki a helyi közélet iránti érdeklődés írmagját is.

Ilyen körülmények között megbecsülendő, ha egy ellenzéki képviselő megírja saját véleményét, a kt-ülésen szerzett benyomásait. Horváth Gyula (DK-s) képviselő ezt tette. Gondolatait megosztjuk olvasóinkkal:

"A pandémia utáni első testületi ülés hangulatát és várakozását az hatotta át, amiről szó sem lehetett! Előterjesztést készítettem erre az ülésre, a polgármester vészhelyzetben hozott intézkedéseinek megismerése céljából. Mivel a testületi ülést a múlt héten, egy munkatárs neve alatt elrejtve, minden szabálytól eltérően hívták össze, úgy gondoltam, lesz a vezetésben annyi tolerancia a testületi tagokkal szemben, hogy

befogadnak a szabályok által megszabott határidőktől eltérő beadványt is. A kezdeményezésemre durva elutasító választ kaptam, kioktatással fűszerezve. A jegyző tájékoztatott, hogy a szabályok betartásának hiánya miatt (a törvényesség őreként) nem járulhat hozzá a téma napirendre tűzéséhez. Törvénytisztelő polgárként az előterjesztés napirendre vételének elutasítását tudomásul kellett vennem!

A július másodikai testületi ülésnek sem az összehívása, sem a lebonyolítása nem volt szabályos. Az ülés összehívása nem megfelelően történt.(Erről korábban már írtam) Az írásos előterjesztések megismerhetősége lehetetlen volt. Úgy kellett vagyonról áttekinthetetlen háttérfolyamatokat sejtető telekügyletekről dönteni, hogy a dokumentumok csupán pár órával a testületi ülés előtt váltak olvashatóvá. A törvényesség őre, ezeknek a tényeknek a nagyvonalú eltekintését tartotta megfelelőnek. Magát és viselkedését mentegetve ki is fejtette, hogy a járványhelyzet miatt maximális rugalmasságot gyakorolt.

És ez így is van! Rugalmas volt a polgármesterrel, és a hivatali előterjesztőkkel szemben, és olyan merev mint a kő, a testületi tagok ugyanilyen elvárásra apelláló kezdeményezésével szemben.

A törvényesség őre, őrködött! Már csak az a kérdés, hogy mit tartott a legfontosabb intézménynek ebben a bonyolult objektumban. Az eredmény azt mutatja, hogy nem a közösséget, a képviselő testületet tartotta elsődlegesnek, hanem („kenyéradó gazdájának”) a polgármesternek az érdekeit, és álláspontját! Annak védelmét tartotta elsődlegesnek.

Nem a jegyzővel van itt a legnagyobb baj! Ő csak jól belátható érdekei szerint cselekszik. A törvényalkotó már 2010 után azonnal kivette a kezéből a független döntések objektív mérlegelések lehetőségét. A jegyző a képviselő testülettől, a polgármester fennhatósága alá került. Lehetne ugyan ez után is bátor, és következetesen törvényesség-védő, de nem csodálkozhatna, ha pillanatok alatt az utcára kerül. Így aztán igen megfontoltan kontrollál!

 A járványnak és a vészhelyzetnek lehet, hogy vége, de az egyszemélyi uralomnak, a polgármester centralizált magamutogató hatalmának nincs vége! Nem személyekről, azok beállítottságáról, és akaratáról van szó, hanem a rendszer bűzös velejéig korrupt voltáról!

A jegyző és aljegyzője által előadott teátrális értetlenkedés sem a kérdés bonyolultságát sokkal inkább a polgármester szolgálatának bizonygatását mutatta! Nem azért játszották el ezt a szerepet, mert zavaros a testületi tagok kérése, hanem azért mert féltek! És erre a félelemre épül az illiberális csepeli vezetési struktúra, amit meg kell változtatni.

Forrás: Horváth Gyula fb-oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116613446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása