CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbáni szemétkedés...

2021. szeptember 06. 00:01 - csú

bastya_elvtars_citrommal.jpegTöbb hatékonyságot, elvtársak! Talán erre cserélte volna fel a "szerénységet" - azt a tulajdonságot, amit a legjobban szeretett magában - Bástya elvtárs is, miközben a citromba harap magyar narancs gyanánt, ha megérte volna ezt a szép új világot. Különösen, mert szerénység amúgy is kiment a divatból.

Ráadásul miközben a szerénység semmiféle hasznot nem hoz, a hatékonyság fedősztorinak is megfelel a jelenlegi hatalom számára. Előbb a hazai gyorsforgalmi úthálózat lenyúlásának indokai közötti szerepelt ez a komoly kifejezés, legújabban pedig a teljes magyarországi szemét "termékpálya" einstandolását igazolná vele az Orbán-rezsim. Így közkézből NER-kompatibilis kezekbe kerülne az egész hulladék biznisz. (Előkerült persze a kissé már elhasználódott, üt. kop. "rezsicsökkentés" is, de az már lejárt lemez.)

Nehéz eldönteni, hogy

a sajátos orbáni humor, vagy a miniszterelnök egyik alap jellemvonása, a cinizmus okán bukkant föl ez a "hatékonyság" szöveg. Hiszen nem volt olyan rég, amikor a lakossági kommunális hulladék szállításával, tárolásával, helyenként feldolgozásával foglalkozó önkormányzati cégek, illetve az általuk szervezett hulladékgazdálkodási integrációk önállóságát felszámolták, és több tízmilliárd forint közpénzből létrehoztak egy állami "kukaholdingot". Az egyúttal beígért "hatékony, olcsóbb" hulladékgazdálkodásból csak ez a kettő nem jött be - a számlázást például azóta sem sikerült megnyugtatóan megoldani, a céges vízfej pedig csak vitte a pénzt.

Most majd egy pár 35 évre pár NER-járadékvadász tulajdonában kezdődik elölről az egész. Már csak a hogyan a kérdés: hiszen a koncessziós díj mellett profitot is kellene termelni, és ha csak le nem nyúlják az önkormányzatok eszközparkját, szeméttelepeit, hulladékfeldolgozóit, csillagászati összeget kell költeni a beruházásra. Nem nehéz kitalálni, ki állja végül a számlát - persze kizárólag a hatékonyság jegyében.

Forrás: Bihari Tamás (Népszava) Szemétkedés című cikke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr616671464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása