CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi jöhet még? Hol lesz a vége? Ki fogja megfizetni?

2021. szeptember 26. 00:01 - csú

penzszoras_es_egetes_3.gifMég csak szeptember van, de eddig soha nem látott választási osztogatással kampányol a Fidesz 2022 áprilisára. Szinte égetik a pénzt. Mindezt hitelből...

Az elmúlt hetekben derült ki, hogy 600 milliárd forint idén befizetett adót kapnak jövőre vissza a gyermekes családok, de a miniszterelnök váratlanul tegnap már arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok is megkapják februárban a 13. havi nyugdíjat. Most ne akadjunk ki azon, hogy a 13. havit karácsonykor szokták fizetni, de Orbánnak valahogy a jövő február szimpatikusabb. És megkapják félhavi alapbérüket a fegyveres dolgozók is. Nem béremelést, hanem egyszeri választási pénzt.

Az a közös ezekben az orbáni tervekben, hogy egy szó nincs róluk a 2022-es költségvetésben.

Persze ezen csak egy jogállamban lehetne fennakadni. Fideszes barátaim azt kérdezik, hogy ha ennyire jár a szám, akkor ugye nem veszem fel a pénzt? Nem tudom, hogy ez járható út-e, lesz- e erre jogi kiskapu, de ha lesz is, mindenkinek azt ajánlom: nyugodtan vegye fel az szja-t, a 13 havit, a fegyverpénzt. Mert a kormány láthatóan nem tudja hasznos célokra elkölteni az adónkat: oktatásra, egészségügyre, környezetvédelemre, kutatásra, fejlesztésre - a jövőre.

Még csak szeptember van, és nem tudom, hol lesz az osztogatás vége. Nem lehet tudni, hogy hány ezer milliárd forintot akar még a kormány szétszórni. Ez a pénz viszont hiányzik a tanárok zsebéből, a kórházi várólisták leépítésénél, a gyerekeink jövőjéből – az államadósság csökkentésből.

Mert mindezt hitelből osztják, elvégre miért vette fel a 4,5 milliárd eurós hitelt a kormány? Választ adott erre a államadósság-kezelő: erre meg arra, no a 2022-es év előfinanszírozására. Orbánék már a következő kormányzati ciklus pénzét költik, pedig lehet, hogy ő akkor már nem a Karmelitában, hanem egy másik kastélyban fogja tengetni az életét - Hatvanpusztán. Vagy akár Marbellán.

Forrás: Papp Zsolt (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1316700152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása