CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Harciriadót fújt Németh Szilárd, és kétfrontos háborút hirdetett

2022. január 20. 00:02 - csú

nemeth_szilard_felolvas_es_megdobben.pngOlvasni nem könnyű a sorokban és a sorok között sem, amikor szembe jön a valóság. Például arról, hogy  az élelmiszerek árának emelkedése hazánkban októberben  26 százalék körül mozgott, amivel Európában „vezettünk”, s az előrejelzések szerint az idén sem lesz könnyebb a helyzet. Erről akarja elterelni a figyelmet a 21. kerületben élő fideszes vezér akciója

Csepeli kudarcai újabb és újabb elképesztő akciókra késztetik a megfáradt pacalfőző rezsihuszárt. Közösségi oldalán harci riadót fújt és kétfrontos harcot hirdetve bejelentette, hogy mi a célja: „Egyrészről: a rezsicsökkentés megvédése; határvédelem és az Európába özönlő migránsok megállítása; népszavazás az óvodáinkba, iskoláinkba behatolni akaró agresszív LMBTQ propagandától.

Másrészről: oltási program a járvány ellen; adócsökkentés, fizetés- és nyugdíjemelés; fegyverpénz; teljes 13. havi nyugdíj, a gyermeket nevelők adóvisszatérítése, a 25 év alattiak adómentessége.”

A mi egyfrontos megjegyzéseink Orbán pacalfőző kuktájának, ráadásul honvédelmi államtitkárának harciriadójához

:

Egyrészről: csepeli józansággal nézve a rezsicsökkentés megvédésének legjobb eszköze lenne annak a magyar gazdaságnak a fejlődési pályára állítása és rohamos fejlesztése, amelyet 12 év alatt sem sikerült fejleszteni.

A gyakorlatilag megbukott gazdaságpolitika mellett a gazdaság egyik sírásója éppen a végiggondolatlan rezsicsökkentés volt, amely  „elvette” a fejlesztés lehetőségét az érintett állami tulajdonú vállalatok jelentős részétől.

Nem véletlen például, hogy az állami tulajdonos képviselője, december 30-án 208 milliárd forinttal meg kellett, hogy emelje az MVM alaptőkéjét. Közérthetőbben: az államnak kompenzálnia kellett a cég veszteségeit! (Népszava, 2022. január 3.)

A rezsicsökkentés megvédése mögött sejthető az a most nem felhozott fideszes érv, amelyet eddig Németh is rendre használt: az ellenzék meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést. Hazugság. Márky-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje immár sokadszor cáfolta, s legutóbb a Népszava kérdéseire válaszolva jelentette ki: „.. a rezsicsökkentés marad.”! (Népszava, 2022. január 7.)

Másrészről: a Németh által felsorolt programok (oltási program, fizetés- és nyugdíjemelés, 13. havi nyugdíj stb) mindegyikének hatékonysága ellen komoly érvek sorakoztathatók fel. Pl.: a tavalyi infláció gyakorlatilag semmissé tette a béremelést.

Ráadásul „a teljes munkaidős alkalmazottak fele legalább 62 ezer forinttal kevesebbet vitt haza októberben a hivatalos átlagbérnél.” (Népszava, 2022. január 5.) Arról nem is beszélve, hogy az élelmiszer infláció hazánkban októberben ~ 26 % körül mozgott, amiben Európában „vezettünk”, s az előrejelzések szerint idén sem lesz könnyebb a helyzet. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016808386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása