CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel már levált Budapestről?

2022. február 18. 00:02 - csú

nemeth-borbely_egyutt_fekete-feher.pngA hivatalos csepeli publikációik már évek óta egy fabatkát sem érnek, de Németh Szilárd és BorbélyLénárd (képünkön)  fb-s villogása, magamutogatása, jólértesültségük fitogtatása még tájékozódási pontként szolgálhat. A számtalan hadoválás mellett mit üzen a hallgatásuk? Utánuk az özönvíz, meg a hátrahagyott adósság és a mérhetetlen mértékű lélekrombolás…

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta Budapest idei költségvetést, amelyről eddig nem jelent meg hír a csepel.hu-n. 

https://budapest.hu/Lapok/2021/elfogadta-a-fovarosi-kozgyules-budapest-2022-es-koltsegveteset.aspx 

Vajon miért nem?  A jogszabályok szerint ugyanis a fővárosi költségvetés alapján, az elfogadott csepeli munkatervnek megfelelően február 24-én már be lehet nyújtani a kerületi képviselő-testületnek Csepel idei költségvetési tervét.

Hacsak! Hacsak Csepel ki nem vált időközben Budapestből.

Talán megnyugtató e tekintetben, hogy sem a polgármester, sem pedig az Orbán kuktájaként funkcionáló pacalhuszár nem tett ilyen értelmű facebook-bejegyzést.

A hivatalos csepeli publikációik már évek óta egy fabatkát sem érnek, de az fb-s villogásuk, magamutogatásuk, jólértesültségük fitogtatása még tájékozódási pontként szolgálhat. E szerint Csepel még Budapest része, annak 21. kerülete.

Így viszont sokkal több figyelmet érdemel, hogy mi történik a budapesti helyhatóságnál. A csepel.hu hallgatása miatt máshonnan tájékozódtunk. A 21.kerulet.ittlakunk.hu – ellentétben a csepeli papagájkommandóval - közölte a fővárosi önkormányzat közleményét. 

A dokumentum szerint a költségvetés 119 milliárdos hiánnyal lett elfogadva, amely joggal vet fel egy kérdést.

Mi lesz a csepeli önkormányzat idei költségvetésével, ha a fővárosi hiány „begyűrűzik” Csepelre is, arról nem is beszélve, hogy az állam adósságállományának és költségvetési hiányának hatalmas mértékű növekedése nem biztos, hogy mindig megengedi a fideszes önkormányzatok diszkriminatív kisegítését?

Bár a választás megnyerésének szándéka mindent felülír: a kormány most is segíteni fog, hiszen a fideszes vezetésű városokon, kerületeken sok múlik április 3-án. Az, hogy utána mi lesz, az már nem érdekes a fideszes hatalomnak. Utánuk az özönvíz, meg a hátrahagyott adósság és a mérhetetlen mértékű lélekrombolás…

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116816376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása