CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt. Ilyen ma már nincs Csepelen! Pártok nyílt vitája

2022. március 05. 00:02 - csú

2007-03-05_csu-csepp_tv-s_kerekasztalvita_borbely_borka-szasz_tamas-kal_karcsi.pngHomályos kép, homályosuló emlék: tizenöt éve még természetes volt, ma már - ki tudja miért?, de -  lehetetlen. Különböző  pártok csepeli képviselői vitáztak, BESZÉLGETTEK egymással élő, egyenes adásban Csepel jövőjéről...

Tizenöt éve, 2007 tavaszán, alig fél évvel a 2006-os gyújtogató hangulatú, sajnálatos szeptemberi-októberi események után a nemzetközi helyzet már Csepelen is fokozódott. A baloldal vezette önkormányzat akkori lapja, a Csepel újság ennek ellenére ismét egy évek óta bejáratott fórumról tudósított.: A képviselő-testületet alkotó pártok képviselői a lehető legszélesebb helyi NYILVÁNOSSÁG előtt – egymás szidalmazása, ócsárolása, gyalázása nélkül ‑ ÉRVEKKEL vitáztak….

Ilyen napjainkban – sajnos – elképzelhetetlen. Ki tudja mikor lesz – ha lesz még egyáltalán lesz – ilyen vita Csepelen és az országban? Ezért az alábbiakban ízelítőként, emlékeztetőként egy kis részletet közlünk abból a másfél oldalas tudósításból, amelyet Bárány Tibor és Udvarhelyi András készített:

"„A csepeli önkormányzat 2007. évi költségvetés-tervezettéről rendeztek élő stúdióbeszélgetést a Csepp TV-ben február 21-én. E kerekasztal-beszélgetés szerkesztett változatát olvashatják itt:

A beszélgetés négy résztvevője négy önkormányzati képviselő volt, akik új tagjai a képviselő-testületnek, és először szerepeltek élő tv-adásban.

Négyük közül hárman a pénzügyi, ellenőrzési és közbeszerzési bizottságban tevékenykednek: Borbély Lénárd, a bizottság elnöke (Fidesz-KDNP), Borka-Szász Tamás, a bizottság alelnöke (MSZP), Kál Károly, a bizottsági tagja (az SZDSZ helyi szervezetének elnöke) és Vincze Miklós, az oktatási, közművelődési, ifjúsági és sportbizottság tagja (az MDF csepeli szervezetének elnöke). A vitaműsort Vida István igazgató-főszerkesztő vezette

Vida István (V. I.): – Mi a véleményük az önkormányzat 2007. évi költségvetésének tervezettéről?

Borbély Lénárd (B.L.): – Ez a költségvetés teljes mértékben igazodik az ország 2007. évi költségvetéséhez. Egyértelműen csak a megszorításokról szól. Köztudott, hogy az egyensúlyt úgy lehet megteremteni, ha a kiadásokat csökkentjük és a bevételeket növeljük. Ez a csepeli tervezetben úgy mutatkozik meg, hogy a kiadást létszámleépítések révén próbálják csökkenteni, a bevételeket pedig adók formájában akarják növelni.

Borka-Szász Tamás (B-Sz. T.): – Ez a felelősség és folytonosság költségvetése. A 2005, 2006-os évek költségvetésénél szigorúbb lesz, de a kerület fejlesztéseit a tavalyi szinten folytatja. A szociális ellátásokat, a közszolgáltatásokat változatlan, sőt lehetőleg jobb színvonalon biztosítja a csepelieknek. Kál Károly (K. K.): – Vajúdtak a hegyek, és egeret szültek: így jellemezhető ez a tervezet. Ez nem vicc. Évek óta forráshiánnyal küzd a kerületi önkormányzat, amelynek voltak kísérletei arra, hogy a hiányokat egyensúlyjavító intézkedésekkel csökkentse. Sajnos e kísérletek nem hoztak megfelelő eredményt. Ezzel együtt ez a költségvetés biztosítja a megfelelő szolgáltatásokat, de nem jó a költségvetés. A végrehajtás során nagyon kell figyelni, milyen módon sikerül ezt megvalósítani.

Vincze Miklós (V. M.): – Ez a költségvetési tervezet komoly munka eredménye. Ez úton is megköszönöm összeállítóinak tevékenységét. Ez a négyéves ciklus első évének költségvetése. Nagyon sok múlik azon, hogyan kezdünk, hogyan alakul a 2007-es év, mert ez meghatározza majd a következő évek pénzügyi helyzetét. Jó lenne, ha a testületi ülésen a lényegen vitatkoznánk és nem vesznénk el a részletekben..."csepel_ujsag_forum_reszlet.png

A teljes tudósítás forrása: Csepel újság 2007. március 2.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5917772358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása